Διεθνές ένταλμα σύλληψης – Γιατί ψάχνει η Interpol τον «φυγά» πρώην πρόεδρο της Nissan

Must Read

Συνεχίζεται το θρίλερ με τη φυγή του πρώην προέδρου της Nissan Κάρλος Γκοσν, για τον οποίο η Ιντερπόλ εξέδωσε την Πέμπτη ένταλμα σύλληψης και το απέστειλε στον Λίβανο, όπου διέφυγε μέσα σε μια θήκη μουσικού οργάνου ο άλλοτε κραταιός άνδρας της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Την ίδια ώρα, η τουρκική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση τέσσερις πιλότους που φέρεται ότι συνδέονται με τη διαφυγή του Γκοσν από την Ιαπωνία, ενώ Γαλλίδα υπουργός ξεκαθάρισε πως εάν ο φυγάς καταφέρει να φτάσει στη Γαλλία, δεν θα εκδοθεί, καθώς κατέχει και γαλλικό διαβατήριο.

Πιο αναλυτικά, οι Αρχές του Λιβάνου έλαβαν χθες το ένταλμα που εξέδωσε η Interpol για τον πρώην πρόεδρο της Nissan, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για οικονομικά αδικήματα. «Η γενική εισαγγελία έλαβε ένα κόκκινο σήμα της Ιντερπόλ αναφορικά με την υπόθεση του Κάρλος Γκοσν» γνωστοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης του Λιβάνου Αλμπέρτ Σαρχάν.

Η περίπτωση του Γκοσν, πάντως, είναι ιδιάζουσα, καθώς πρόκειται για Γάλλο πολίτη, γεννημένο στη Βραζιλία, με καταγωγή από τον Λίβανο. Εξαιτίας αυτού, η Γαλλία από την πλευρά της έχει διαμηνύσει μέσω στελέχους του υπουργείου Οικονομίας ότι δεν σκοπεύει να τον εκδώσει αν βρεθεί στη χώρα, καθώς η Γαλλία ποτέ δεν εκδίδει τους πολίτες της.

Είχε συλληφθεί το 2018

Ο Γκοσν, που φέρεται ότι έφτασε από την Ιαπωνία στον Λίβανο μέσω Κωνσταντινούπολης, έχει αναστατώσει τις Αρχές απ’ όπου κι αν έχει περάσει. Στην Τουρκία οι Αρχές συνέλαβαν αρκετά άτομα, ανάμεσά τους και τέσσερις πιλότους που πιστεύεται πως ενεπλάκησαν με τη διαφυγή του Γκοσν. Να σημειωθεί πως ο ίδιος με δήλωσή του που έστειλε στα ΜΜΕ τόνισε πως διέφυγε από την άδικη και πολιτικά κατασκευασμένη δίωξή του στην Ιαπωνία.

Διαβάστε επίσης: Κινηματογραφική απόδραση από τον πρώην πρόεδρο της Nissan – Διέφυγε μέσα σε θήκη μουσικού οργάνου

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Γκοσν είχε συλληφθεί το 2018 στην Ιαπωνία κατηγορούμενος για οικονομικές παρανομίες κατά τη διάρκεια της προεδρίας του στον όμιλο Renault – Nissan – Mitsubishi. Είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την καταβολή εγγύησης 8.900.000 δολαρίων και βρισκόταν υπό 24ωρη αστυνομική επίβλεψη, μέχρι που εμφανίστηκε μυστηριωδώς στον Λίβανο την παραμονή των Χριστουγέννων, προκαλώντας την έκπληξη των δικηγόρων και ντροπιάζοντας τις ιαπωνικές Αρχές.

Πολλά σενάρια έχουν ακουστεί σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διέφυγε ο Γκοσν, παρότι μέχρι στιγμής τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα. Ο σταθμός του Λιβάνου MTV μετέδωσε ότι ο επιχειρηματίας βγήκε από την Ιαπωνία μέσα σε… θήκη μουσικού οργάνου, αφότου ένα συγκρότημα έδωσε χριστουγεννιάτικη παράσταση στο σπίτι του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This