«Άφεση» αμαρτιών ψάχνει η Volkswagen για το Dieselgate

Must Read

Συνεχίζοντας τις προσπάθειές της με στόχο να «ξεπλυθεί» από τις… αμαρτίες του Dieselgate, η Volkswagen ανακοίνωσε ότι βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις για έναν διακανονισμό με Γερμανούς ιδιοκτήτες οχημάτων, οι οποίοι έχουν κάνει αγωγή κατά της αυτοκινητοβιομηχανίας για την υπερβολική μόλυνση που προκάλεσαν τα ντιζελοκίνητα
αυτοκίνητά της.

«Η Volkswagen και η Ομοσπονδία Γερμανικών Καταναλωτικών Οργανώσεων συμφώνησαν να προχωρήσουν σε συζητήσεις αναφορικά με έναν πιθανό διακανονισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας για το θέμα, στην οποία τονιζόταν επιπλέον:

Δείτε επίσης: Παραιτείται από πρωθυπουργός των Σκοπίων ο Ζάεφ

«Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ αρχικό στάδιο και δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα
καταλήξουν σε διακανονισμό. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι οι συζητήσεις πρέπει να είναι εμπιστευτικές».

Αξίζει εντούτοις να σημειωθεί ότι οι Γερμανοί καταναλωτές είχαν μικρότερη επιτυχία από τους αντίστοιχους Αμερικανούς ιδιοκτήτες οχημάτων στη διασφάλιση αποζημίωσης από τη Volkswagen, κι αυτό διότι τα γερμανικά αυτοκίνητα, παρά τον θόρυβο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις, δεν έχασαν ποτέ την πιστοποίηση της οδικής ικανότητάς τους μετά το σκάνδαλο.

Στη Γερμανία τα αυτοκίνητα της Volkswagen με κινητήρα ντίζελ διατήρησαν την πιστοποίηση της οδικής ικανότητάς τους, εάν οι πελάτες είχαν συμφωνήσει στην αλλαγή του λογισμικού διαχείρισης των μηχανών, με συνέπεια η εταιρία να μπορέσει να κρατήσει διαφορετική στάση όσον αφορά την αποζημίωση των πελατών.

Οπως είναι γνωστό, ο γερμανικός εταιρικός κολοσσός παραδέχθηκε το 2015 ότι χειραγώγησε το λογισμικό της διαχείρισης των κινητήρων για να συγκαλύψει τα υπερβολικά επίπεδα μόλυνσης των ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων της, προκαλώντας μια σειρά από μηνύσεις και αγωγές που οδήγησαν σε ένα κόστος για την εταιρία τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ για δικαστικές δαπάνες και πρόστιμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This