Πολωνία: Η γρίπη των πτηνών «χτύπησε» τις γαλοπούλες! 40.000 πάνε για σφαγή

Must Read

Έντονη ανησυχία και συναγερμό στις υγειονομικές Αρχές έχουν σημάνει τα κρούσματα γρίπης των πτηνών που εμφανίστηκαν σε γαλοπούλες σε πτηνοτροφικές μονάδες της Πολωνίας.

Με δεδομένο ότι η Πολωνία είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη πτηνοτροφική βιομηχανία στην Ευρώπη, το γεγονός ότι οι υγειονομικές Αρχές εντόπισαν κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε μονάδες παραγωγής έχει ανησυχήσει όλη την ήπειρο, καθώς πρέπει να γίνουν αυστηροί έλεγχοι στα πουλερικά που έχουν ήδη εξαχθεί, ενώ πρέπει να εξακριβωθεί πότε εμφανίστηκε αλλά και πότε σημειώθηκε το πρώτο κρούσμα.

Όπως αναφέρουν τα πολωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα κρούσματα αυτά θα αναγκάσουν τις πτηνοτροφικές μονάδες να σφαγιάσουν ως και 40.000 γαλοπούλες. Ο Αντρέι Ντάνιελακ, πρόεδρος της Ένωσης Πτηνοτρόφων και Παραγωγών Πουλερικών της Πολωνίας, διευκρίνισε ότι από τη γρίπη πλήττονται τρεις μονάδες και κινδυνεύουν 350.000 πτηνά σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων.

«Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες εφαρμόζουν διαδικασίες εξάλειψης του ιού σε αυτή την περίπτωση» ανέφεραν οι Αρχές της Κομητείας Λουμπαρτόφσκι σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν. Κατά την ίδια πηγή, το στέλεχος του ιού που εντοπίστηκε είναι το εξαιρετικά παθογενετικό H5N8, που μπορεί να απειλήσει ακόμα και τον άνθρωπο.

Οι πολωνικές Αρχές, σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν τον πανικό, ανακοίνωσαν ότι συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει πόσο εφικτός είναι ο έλεγχος των κρουσμάτων, ενώ η ανησυχία αύξανε όσο τα πολωνικά ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδιδαν πλάνα που εικονίζουν αυτοκίνητα της αστυνομίας να αποκλείουν ακόμα και τους δρόμους στην περιοχή όπου βρίσκονται οι μονάδες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This