Άγγελος πολέμου – Κόκκινη σημαία κυματίζει σε ιερό τζαμί του Ιράν

Must Read

Στον τρούλο του τζαμιού της πόλης Jamkaran στο Ιράν κυματίζει για πρώτη φορά στην Ιστορία μια κόκκινη σημαία, σύμβολο των άγριων μαχών που θα ακολουθήσουν ως εκδίκηση για τη δολοφονία του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.

Το τζαμί στην περιοχή Qom του Ιράν θεωρείται ένας από τους ιερότερους χώρους για τους Σιίτες μουσουλμάνους σε ολόκληρη τη γη και η έπαρση του λάβαρου αποτελεί «κάλεσμα» και «προειδοποίηση» μαζί.

https://twitter.com/WithinSyriaBlog/status/1213446523574456320?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1213446523574456320&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.dikaiologitika.gr%2Feidhseis%2Fkosmos%2F282770%2Ftympana-polemou-sti-m-anatoli-to-iran-anevase-to-lavaro-tou-polemou-se-iero-tzami

Το Ιράν θα τιμωρήσει του Αμερικανούς οπουδήποτε βρίσκονται στην ακτίνα δράσης της Ισλαμικής Δημοκρατίας σε αντίποινα για τον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο στρατηγός Γολαμάλι Αμπουχαμζέχ, διοικητής του επίλεκτου σώματος των Φρουρών της Επανάστασης στην επαρχία Κερμάν.

Εξάλλου, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιθέσεων κατά πλοίων στον Περσικό Κόλπο. «Τα Στενά του Ορμούζ είναι σημείο ζωτικής σημασίας για τη Δύση και διαπλέονται από μεγάλο αριθμό αμερικανικών πολεμικών πλοίων … Ζωτικής σημασίας αμερικανικοί στόχοι στην περιοχή έχουν ταυτοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό… Περί τους 35 αμερικανικούς στόχους στην περιοχή μέχρι το Τελ Αβίβ βρίσκονται στην ακτίνα δράσης μας», προειδοποίησε.

Παράλληλα, στο Λίβανο, ο Μοχάμεντ Ράαντ, στέλεχος της τοπικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, δήλωσε ότι η απάντηση του φιλοϊρανικού «άξονα αντίστασης» στον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί θα είναι αποφασιστική, μετέδωσε το δίκτυο al-Mayadeen TV.

Ο φιλοϊρανικός άξονας αντίστασης απαρτίζεται από τις υπό τη στήριξη του Ιράν ένοπλες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη Μέση Ανατολή, από τον Λίβανο μέχρι την Υεμένη, οι οποίες ενίσχυσαν τον ρόλο του Ιράν ως περιφερειακής δύναμης τα τελευταία χρόνια, και ενισχύθηκαν από τον Σουλεϊμανί όταν χρειάστηκε.

Ο αξιωματούχος της Χεζμπολάχ είπε χαρακτηριστικά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «διέπραξαν σφάλμα» βάζοντας στο στόχαστρο τον Σουλεϊμανί και ότι θα το αντιληφθούν τις επόμενες ημέρες, ενώ ο αντικαταστάτης του Σουλεϊμανί στην ηγεσία του επίλεκτου σώματος Κουντς του Ιράν, Εσμαΐλ Καανί, στις πρώτες του δηλώσεις προειδοποίησε πως «περιμένει να δει πολλά πτώματα Αμερικανών» στη Μέση Ανατολή.

Σουλεϊμανί

Μία ημέρα μετά την εξόντωση του Ιρανού στρατηγού σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή, το ΝΑΤΟ διέκοψε τις αποστολές στρατιωτικής εκπαίδευσης στο Ιράκ. Την ίδια ώρα, η ασφάλεια στις πρεσβείες ΗΠΑ και Ισραήλ στην Αθήνα είναι αυξημένη, ενώ και οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα.

Εξάλλου, σύμφωνα με μελετητές της γεωπολιτικής, οι Ιρανοί, που έχουν ήδη προαναγγείλει ότι θα χτυπήσουν στόχους ζωτικής σημασίας, δεν είναι απίθανο να επιτεθούν σε κάποια από τις 42 αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή είτε με τον εθνικό στρατό του, είτε με τους Φρουρούς της Επανάστασης, που είναι οι τοποτηρητές του καθεστώτος και του συστήματος.

Εξάλλου, οι ΗΠΑ, που έδωσαν εντολή στον Ελβετό διπλωματικό τους εκπρόσωπο στο Ιράν να μεταφέρει το αίτημα μιας «αναλογικής απάντησης» στη δολοφονία του Σουλεϊμανί, πέρα από την αντιπαράθεση που έχουν με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα βρίσκονται και σε διαμάχη με φιλοϊρανές πολιτοφυλακές του Ιράκ τους τελευταίους μήνες.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This