8-8-2020

Τα αινιγματικά tweet που δείχνουν ότι ο Νετανιάχου ίσως γνώριζε για τη δολοφονία του Σουλεϊμανί

Ενημερωμένος ήταν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, για την επίθεση εναντίον του Κασίμ Σουλεϊμανί, όπως αναφέρουν διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.

Μάλιστα, εκτιμάται πως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, είχε ενημερώσει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το βράδυ της Τετάρτης προκειμένου να τον ευχαριστήσει για τη στήριξη του Ισραήλ στις επιθέσεις εναντίον του Ιράν.

Τα αινιγματικά tweet που ακολούθησαν από το γραφείο επικοινωνίας του Νετανιάχου προκαλούν ερωτηματικά για το αν γνώριζε ουσιαστικά για τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού.

Δείτε επίσης: «Στοπ» της Πελόζι στον Τραμπ για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις

«Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι: Το Ισραήλ στηρίζει απόλυτα τα μέτρα που πήρε η Αμερική ασκώντας το δικαίωμά της να προστατεύσει τον εαυτό και τους πολίτες της», σημείωσε ο Νετανιάχου λίγες ώρες πριν την επίθεση και συμπλήρωσε:

«Ακόμα, γνωρίζουμε πως η περιοχή μας είναι ταραχώδης. Συμβαίνουν πολύ δραματικά πράγματα. Είμαστε σε επιφυλακή και ζυγίζουμε την κατάσταση. Είμαστε σε συνεχείς επαφές με τους εξαιρετικούς φίλους μας στην Αμερική, συμπεριλαμβανομένης της κουβέντας μας χθες το μεσημέρι».

Λίγες ώρες μετά σημειώθηκε η επίθεση εναντίον του Σουλεϊμανί.

Παρόλ’ αυτά, την ημέρα της δολοφονίας του Ιρανού στρατηγού, ο Νετανιάχου βρέθηκε κανονικά στην προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Αναστασιάδη για τη συμφωνία του EastMed.

Μάλιστα, μετά τη δολοφονία του Σουλεϊμανί έσπευσε να επιστρέψει στο Ισραήλ δίνοντας την εντύπωση πως είχε άγνοια της επίθεσης. Ωστόσο σε δηλώσεις που έκανε λίγο πριν αναχωρήσει από την Ελλάδα σημείωσε: «Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να προστατεύεται. Το ίδιο δικαίωμα έχει και η Αμερική. Ο Σουλεϊμανί είναι υπεύθυνος για το θάνατο αθώων Αμερικανών πολιτών και πολλών άλλων. Σχεδίαζε κι άλλες επιθέσεις. Ο Τραμπ αξίζει ευγνωμοσύνη που έπραξε με αποφασιστικότητα, δυναμικότητα και ταχύτητα. Συμφωνούμε απόλυτα με τη στάση των ΗΠΑ στη «μάχη» για την ασφάλεια, την ειρήνη και την αυτοάμυνα».

Ωστόσο με νεότερη τοποθέτησή του στα «απόνερα» των απειλών των Ιρανών για χτυπήματα εναντίον του Ισραήλ, ο Νετανιάχου ξεκαθάρισε πως «ο θάνατος του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανι είναι ένα αμερικανικό ζήτημα κι όχι ένα ισραηλινό ζήτημα και θα μείνουμε έξω από αυτό».

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ