10-8-2020

Οι Τούρκοι ξεκίνησαν να στέλνουν στρατό στην Λιβύη (video)

Ξεκίνησε η μεταφορά Τουρκικών στρατευμάτων στην Λιβύη. Ένα αρματαγωγό μετέφερε ένα λόχο ειδικών δυνάμεων στην Τρίπολη ως προπομπό της κύριας τουρκικής δύναμης στην βορειοαφρικανική χώρα.

Προχθές, την άφιξη στην Τρίπολη των πρώτων Τούρκων στρατιωτικών, καθώς και εξοπλισμού είχε ανακοινώσει το ίδιο το υπουργείο άμυνας της Λιβύης.

Η Τουρκία στέλνει στρατιωτικό προσωπικό για να βοηθήσει τη νόμιμη κυβέρνηση της Τρίπολης», δήλωσε χθες ο Τούρκος πρόεδρος στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Türk.«Ο στόχος των στρατιωτών μας είναι ο συντονισμός στη βάση λειτουργίας μας. Από σήμερα οι στρατιώτες μας σταδιακά μεταβαίνουν στην χώρα».

Συνεπώς ήδη ξεκίνησε η δυναμική επέμβαση της Τουρκίας στην Λιβύη προς διασφάλιση του προσφάτου παράνομου συμφώνου και εμείς παρακολουθούμε άβουλοι τα γεγονότα μη δυνάμενοι να παρέμβουμε στις εξελίξεις.

Δείτε επίσης: «Φιάσκο» – Πως σχολιάζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση το «τετ α τετ» Μητσοτάκη-Τραμπ

Η Ρωσία έχει ζητήσει την σύγκλιση του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ ενώ και η Ευρώπη εμφανίζεται διχασμένη απέναντι στην Λιβυκή κρίση με την Γερμανία να επιδιώκει την διεξαγωγή διεθνούς συνόδου στο Βερολίνο με αντικείμενο την κατάσταση στην Λιβύη.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ