15-8-2020

Ζάπλουτος Ιάπωνας θα μοιράσει 9.000.000 δολάρια σε 1000 followers, για να δει αν τα λεφτά θα τους φέρουν… ευτυχία!

Εννέα εκατομμύρια δολάρια σε 1.000 followers του στο Twitter θα μοιράσει Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος, με στόχο να διαπιστώσει αν τα χρήματα θα αλλάξουν τη ζωή τους!

Ο Yusaku Maezawa, ιδρυτής του Zozotown, ενός από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά καταστήματα ένδυσης παγκοσμίως, ο οποίος θα είναι ο πρώτος ιδιώτης που θα πετάξει ως επιβάτης στο φεγγάρι, με το SpaceX του Έλον Μασκ, είναι γνωστός και για τα εκατομμύρια που ξοδεύει για έργα τέχνης και γρήγορα αυτοκίνητα.

Όσον αφορά στο «κοινωνικό πείραμα», όπως το αποκαλεί, και το οποίο ξεκίνησε από την 1η Ιανουαρίου 2020, σκοπεύει να μοιράσει 9 εκατ. δολάρια σε 1.000 από τους -περισσότερους από- 7 εκατομμύρια followers του, που θα επιλεγούν τυχαία, αρκεί να έχουν κάνει retweet μια ανάρτησή του.

Διαβάστε επίσης: Αποζημίωση 41 εκατ. ευρώ θα δώσει το ΙΚΕΑ σε γονείς παιδιού που… καταπλακώθηκε από συρταριέρα

Ο ίδιος ο Maezawa θα παρακολουθεί την πορεία του «πειράματός» του, που βασίζεται στη θεωρία των πληρωμών χωρίς προϋποθέσεις σε όλους τους πολίτες, με συχνές έρευνες.

Και σε όσους τον ρωτούν «γιατί το κάνει», απαντά επειδή, πολύ απλά, «έχω τα χρήματα και τον ελεύθερο χρόνο για να το κάνω».

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ