15-8-2020

Απειλούν οι Φρουροί της Επανάστασης: Θα «απαντήσουμε» στις ΗΠΑ με μεγαλύτερο χτύπημα!

Το Ιράν θα «δώσει ένα μεγαλύτερο χτύπημα απάντηση στις ΗΠΑ». Aυτό το μήνυμα στέλνουν οι Φρουροί της Επανάστασης, σύμφωνα με το Ιρανικό πρακτορείο Tasnim

Το ιρανικό πρακτορείο επικαλείται τον ανώτερο αξιωματικό Αμπντολάχ Αραγκί, ο οποίος έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά το διάγγελμα Τράμπ κατά το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι το Ιράν φαίνεται “να υπαναχωρεί” μετά τις πυραυλικές επιθέσεις που δεν προκάλεσαν θύματα μεταξύ των Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ.

Επιπλέον το Tasnim επικαλείται και άλλον ένα πρόσωπο. Συγκεκριμένα τον αναπληρωτή διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης Αλί Φανταβί ο οποίος δήλωσε ότι οι ιρανικές επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στόχων αποτελούν επίδειξη της ιρανικής, στρατιωτικής ισχύος και πρόσθεσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις “δεν μπορούν να κάνουν τίποτα”.

Εν τω μεταξύ το Ιράν δια του εκπροσώπου Ματζίντ Ταχτ Ραβανσι  στον ΟΗΕ απέρριψε την πρόσκληση Τράμπ για συνεργασία μετά και τις νέες οικονομικές κυρώσεις που ανακοίνωσε στο διάγγελμα του ο Αμερικανός πρόεδρος.

Έτσι λοιπόν η κατάσταση στην περιοχή παραμένει επικίνδυνα εύφλεκτη ενώ στις ΗΠΑ κατατέθηκε στην Βουλή των Αντιπροσώπων νομοσχέδιο με σκοπό να περιοριστούν οι στρατιωτικές ενέργειες Τραμπ στο Ιράν.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ