ΟΗΕ: Η υπερθέρμανση του πλανήτη απειλεί 80 εκατ. θέσεις εργασίας

Must Read

H Διεθνής Οργάνωση Εργασίας του Ο.Η.Ε.  προειδοποιεί ότι με την υπερθέρμανση του πλανήτη, η αύξηση του θερμικού στρες στη γεωργία και σε άλλους τομείς της βιομηχανίας, αναμένεται να μεταφραστεί με μια μείωση της παραγωγικότητας, η οποία θα ισοδυναμεί με 80 εκατομμύρια θέσεις εργασίας έως το 2030.

Ο όρος θερμικό στρες μεταφράζεται ως μια υψηλότερη θερμοκρασία άνω των 35 βαθμών Κελσίου σε συνδυασμό με υψηλά επίπεδα υγρασίας,  που μπορεί, να αντέξει το σώμα μας, χωρίς να υποστεί κάποια φυσιολογική φθορά.

Στη νέα έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΟΕ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο εκτιμάται ότι έως την προαναφερθείσα ημερομηνία, το 2,2% του συνόλου των δεδουλευμένων ωρών παγκοσμίως θα μπορούσε να χαθεί εξαιτίας των αυξημένων θερμοκρασιών, σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι οποίες βασίζονται σε μια αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου έως τα τέλη του αιώνα.

Ο αντίκτυπος θα είναι μεγαλύτερος στη Νότια Ασία και τη Δυτική Αφρική, όπου περίπου το 5% των δεδουλευμένων ωρών ενδέχεται να χαθεί το 2030, υπογραμμίζουν οι συντάκτες της έκθεσης με τίτλο «Το να εργάζεται κανείς σε έναν θερμότερο πλανήτη: ο αντίκτυπος του θερμικού στρες στην παραγωγικότητα της εργασίας και η αξιοπρεπής εργασία».

Συνολικά, οι οικονομικές απώλειες αντιπροσωπεύουν περίπου 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμια κλίμακα.

«Χονδρικά, είναι το ισοδύναμο της οικονομίας της Βρετανίας» εξήγησε η Κάθριν Σάγκετ, η οποία ήταν μία από τους συγγραφείς της έκθεσης.

Οι δύο πιο εκτεθειμένοι τομείς είναι η γεωργία, όπου απασχολούνται 940 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως και αναμένεται να αντιπροσωπεύσει το 60% των ωρών εργασίας που θα χαθούν έως το 2030, και ο κατασκευαστικός κλάδος, με ποσοστό 19% στην απώλεια της παραγωγικότητας.

Από την πλευρά του, ο Νίκολας Μετρ, οικονομολόγος της ΔΟΕ, επισήμανε ότι την ώρα που η Νότια Ασία και η Δυτική Αφρική αναμένεται να υποφέρουν περισσότερο από καύσωνες, η Ευρώπη δεν θα γλιτώσει.

«Πρέπει να αναμένουμε όλο και περισσότερα επεισόδια (καύσωνα) όπως είχαμε τον τελευταίο καιρό, όλο και πιο συχνά κι όλο και πιο έντονα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This