Παρασκευή 7/5/2021

Αδιανόητοι διάλογοι εργαζόμενων της Boeing : «Δεν θα έβαζα την οικογένειά μου σε ένα 737 MAX!»

Σοκ προκαλούν τα εκατοντάδες εσωτερικά μηνύματα στελεχών της Boeing που έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η διοίκηση της εταιρίας αναφορικά με τη διαδικασία ανάπτυξης και πιστοποίησης του προβληματικού αεροσκάφους 737 MAX, που έγινε ο αρνητικός πρωταγωνιστής δύο πολύνεκρων αεροπορικών τραγωδιών πριν από μήνες. 

Δείτε επίσης: Χαμενεΐ: «Η διαβολική Αλβανία συνδράμει τις ΗΠΑ εναντίον του Ιράν»

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα από τα μηνύματα, το οποίο εστάλη την 8η Φεβρουαρίου 2018, κι ενώ τα αεροσκάφη αυτά ήδη πετούσαν οκτώ μήνες προτού συμβεί το πρώτο δυστύχημα, εργαζόμενος στην Boeing ρωτά συνάδελφό του: «Θα επιβίβαζες την οικογένειά σου σε ένα MAX (…); Διότι εγώ δεν θα το έκανα». Για να λάβει ακολούθως τη μονολεκτική απάντηση: «Οχι!». Σε άλλο μήνυμα εμπεριέχεται η εκτίμηση πως το αεροσκάφος «σχεδιάστηκε από κλόουν που με τη σειρά τους επιβλέπονταν από μαϊμούδες»! Προφανώς ο συντάκτης του εσωτερικού μηνύματος με την αναφορά του σε «κλόουν» φωτογράφιζε τους αρχιτέκτονες αυτού του τύπου αεροσκάφους, ενώ με το «μαϊμούδες» έκανε σχόλιο για την ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ. 

Ενώ τα εν λόγω αεροσκάφη παραμένουν πλέον καθηλωμένα και είναι σε εξέλιξη ποινική έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για την υπόθεση, η FAA ανέφερε ότι τα μηνύματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα δεν εγείρουν νέες ανησυχίες για την ασφάλεια του αεροπλάνου, αν και «ο τόνος και η γλώσσα που περιέχεται σ’ αυτά απογοητεύουν». Η διεύθυνση της Boeing υπερθεμάτισε σημειώνοντας πως τα μηνύματα αυτά «δεν αντανακλούν την εταιρία που είμαστε και χρειάζεται να είμαστε και είναι εντελώς απαράδεκτα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ