Τετάρτη 28/7/2021

Ισραήλ: Το Κοινοβούλιο σε τροχιά απόρριψης του αιτήματος ασυλίας του Μπενιαμίν Νετανιάχου

Στενεύει ο κλοιός γύρω από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, καθώς σύμβουλος της Κνεσέτ (Ισραηλινού Κοινοβουλίου) διαμηνύει πως δεν μπορεί να σταματήσει ή να αναβληθεί ο σχηματισμός επιτροπής, η οποία βάσει των πολιτικών συσχετισμών στο ισραηλινό Κοινοβούλιο αναμένεται να απορρίψει το αίτημα του πρωθυπουργού να του προσφερθεί ασυλία από την ποινική δίωξη που αντιμετωπίζει για τρεις υποθέσεις διαφθοράς.

Αυτό, λοιπόν, σημαίνει ότι η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή θα μπορούσε να σχηματιστεί προτού διεξαχθούν οι νέες πρόωρες εκλογές στις 2 Μαρτίου και ότι η ψηφοφορία για την έγκριση ή την απόρριψη του αιτήματος του Νετανιάχου να του χορηγηθεί ασυλία μπορεί να διεξαχθεί στην Κνέσετ με την τρέχουσα σύνθεσή της – η πλειοψηφία της οποίας τάσσεται εναντίον του αιτήματος του αρχηγού του δεξιού κόμματος Λικούντ.

Δείτε επίσης: Το καθεστώς Ερντογάν συλλαμβάνει ακόμα 176 στρατιωτικούς ως «Γκιουλενιστές»

Ταυτόχρονα, χθες, το ισραηλινό Εργατικό Κόμμα και το αριστερό κόμμα Μερέτς ανακοίνωσαν τη συμμαχία τους εν όψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν ένα ενιαίο πολιτικό μέτωπο απέναντι στον Νετανιάχου. Η νέα εκλογική μάχη θα είναι η τρίτη μέσα σε έναν χρόνο μετά την αποτυχία του νυν πρωθυπουργού και του κεντρώου αντιπάλου του, του Μπένι Γκαντς, να σχηματίσουν κυβερνητικό συνασπισμό τον Σεπτέμβριο.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν παραιτείται!