9-7-2020

Ιράν: Συλλήψεις για την κατάρριψη του Boeing – Υπόλογη η κυβέρνηση

Σε συλλήψεις κάποιων προσώπων αναφέρουν πως έχουν προβεί οι ιρανικές αρχές, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του δικαστικού σώματος, Γκολαμχουσέιν Ισμαϊλι, την ώρα που ο πρόεδρος της χώρας, Χασάν Ροχανί, χαρακτηρίζει ως ασυγχώρητο λάθος την κατάρριψη του ουκρανικού Boeing. «Οι ιρανικές αρχές έχουν συλλάβει κάποια πρόσωπα που φέρονται ότι εμπλέκονται στο δυστύχημα με το ουκρανικό αεροσκάφος, το οποίο η Τεχεράνη ομολόγησε ότι κατέρριψε με πύραυλο “από λάθος”», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος.

Το Σάββατο, ο ιρανικός στρατός παραδέχτηκε ότι κατέρριψε από λάθος ένα ουκρανικό αεροσκάφος, σκοτώνοντας τους 176 επιβαίνοντες σε αυτό. Από το βράδυ της ίδιας ημέρας μέχρι και σήμερα διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους καταγγέλλοντας τη στάση της κυβέρνησης, που αρχικά είχε αρνηθεί ότι έφερε οποιαδήποτε ευθύνη για τη συντριβή του Μπόινγκ.

Δείτε επίσης: Αδιανόητοι διάλογοι εργαζόμενων της Boeing : «Δεν θα έβαζα την οικογένειά μου σε ένα 737 MAX!»

«Το Ιράν θα τιμωρήσει όλους όσοι ευθύνονται για την κατάρριψη από λάθος του ουκρανικού επιβατικού αεροπλάνου», επισήμανε σήμερα ο Ιρανός πρόεδρος σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, σημειώνοντας ότι το “τραγικό περιστατικό” θα ερευνηθεί σε βάθος.

«Ήταν ένα ασυγχώρητο λάθος (…) δεν μπορεί να ευθύνεται ένας μόνον άνθρωπος για την συντριβή του αεροπλάνου», σημείωσε.

«Η παραδοχή από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις του λάθους τους είναι ένα καλό πρώτο βήμα (…) Θα πρέπει να διαβεβαιώσουμε τους ανθρώπους ότι δεν θα συμβεί ξανά», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του «είναι υπόλογη απέναντι στο ιρανικό και τα άλλα έθνη που έχασαν ζωές στη συντριβή του αεροπλάνου».

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ