Μια στο καρφί και μια στο πέταλο η Τουρκία από τις ΗΠΑ

Must Read

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο επιβολής οικονομικών κυρώσεων στην Άγκυρα, καθώς και εκείνο αποπομπής της Τουρκίας από το αμερικάνικο πρόγραμμα των F-35, με την Ουάσινγκτον να ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει αλλάξει τη στάση της για το ζήτημα των S-400, μετά τη συνάντηση του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

Στην εν λόγω συνάντηση ο Αμερικανός πρόεδρος φάνηκε πιο διαλλακτικός, αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο ενδεχόμενης αναστολής των προβλεπόμενων κυρώσεων, όπως ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Ερωτηθείς από τον ιστότοπο Hellas Journal, για το εάν ισχύει η τοποθέτηση που είχε κάνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πριν από το τετ-α-τετ των δύο αρχηγών κρατών, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι το ενδεχόμενο τόσο αποπομπής της Τουρκίας από το πρόγραμμα των προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών F-35 όσο και της επιβολής οικονομικών κυρώσεων παραμένει.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δηλώσει με συνέπεια και σαφήνεια ότι η Τουρκία θα αντιμετωπίσει πολύ πραγματικές και αρνητικές συνέπειες εάν προχωρήσει στην απόκτηση των S-400, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής της προμήθειας και της συμμετοχής της βιομηχανίας στο πρόγραμμα F-35 και της έκθεσής τους σε κυρώσεις στο πλαίσιο του νόμου για την αντιμετώπιση των αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων (CAATSA)», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This