Μεγάλη επιτυχία της ιταλικής αστυνομίας: Πέρασε χειροπέδες σε… 94 μέλη και συνεργάτες της Κόζα Νόστρα!

Must Read

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά… 94 πρόσωπα συνέλαβε την Τρίτη 14/1 η ιταλική αστυνομία, τα οποία κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε δίκτυο της Μαφίας στη Σικελία, που έχει καταχραστεί ευρωπαϊκά κεφάλαια εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία προορίζονταν για τους αγρότες της περιοχής!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας της Μεσσήνης, οι συλλήψεις έγιναν νωρίς το πρωί, κατά τη διάρκεια επιχείρησης εναντίον μιας μαφιόζικης οργάνωσης στο Τορτορίτσι.

Μεταξύ των συλληφθέντων, 48 εκ των οποίων φυλακίστηκαν και οι υπόλοιποι τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό, περιλαμβάνονται οι αρχηγοί δύο οικογενειών της Μαφίας, ένας συμβολαιογράφος, επιχειρηματίες, αλλά και δημόσιοι αξιωματούχοι, αρμόδιοι για την πρόσβαση στα ευρωπαϊκά κεφάλαια.

Κομπίνα με «απολαβές» ύψους 10.000.000 ευρώ

ΣΙΣΙΛΙΑΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΚΟΖΑ ΝΟΣΤΡΑ

Οπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο RaiNews24, την τελευταία εξαετία η «Μαφία του Τορτορίτσι», η οποία έχει πάρει το όνομά της από την ομώνυμη πόλη που βρίσκεται στα όρη Νεμπρόντι, στο βορειοανατολικό τμήμα της Σικελίας, καταχράστηκε ευρωπαϊκά κεφάλαια ύψους σχεδόν 10.000.000 ευρώ!

Προκειμένου να λαμβάνουν τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, οι μαφιόζοι δήλωναν, ψευδώς, ότι έχουν στην ιδιοκτησία τους εδάφη που ανήκαν, στην πραγματικότητα, στην περιφέρεια και στα τοπικά συμβούλια. Για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης, η τοπική Μαφία βασιζόταν στη συνέργεια εργαζομένων στη δημόσια υπηρεσία που είναι αρμόδια για τις αγροτικές επιδοτήσεις, η οποία διανέμει τα ευρωπαϊκά κεφάλαια στους αγρότες.

Στο κατηγορητήριό του, ο δικαστής Σέρτζο Ματροένι αναφέρει ότι, η απάτη βασιζόταν «στην άνευ όρων υποστήριξη» εργαζομένων που διέθεταν «την απαραίτητη τεχνογνωσία, ώστε να φτάνει η Μαφία μέχρι το νευρικό σύστημα του συστήματος δημόσιας χρηματοδότησης» και να εκμεταλλεύεται τα κενά των χαλαρών ελέγχων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This