Σάββατο 12/6/2021

Πάνω από 2.600.000 ρομπότ θα πάρουν… ζωή το 2020!

Το όριο των 2,6 εκατομμυρίων σε παγκόσμιο επίπεδο θα υπερβούν τα εν λειτουργία ρομπότ στα τέλη του 2020, παρά την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της μελέτης Global Economy Watch της PwC, κατά το τρέχον έτος, η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη αναμένεται να αυξηθεί κατά 3,4% σε σύγκριση με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο του 3,8% ανά έτος, που σημειώνεται από την αρχή του 21ου αιώνα.

Επιπλέον, το 2020 αναμένεται να είναι η χρονιά του «slowbalisation», της επιβράδυνσης, δηλαδή, της παγκόσμιας οικονομίας, με τις εμπορικές εντάσεις να συνεχίζουν να δημιουργούν εμπόδια στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες και την περαιτέρω ολοκλήρωση της παγκόσμιας οικονομίας.

Πρωτοπόροι των υπηρεσιών

Οι σχετικές εκτιμήσεις δείχνουν, επίσης, ότι οι υπηρεσίες θα συνεχίσουν να αποτελούν το ισχυρό σημείο για το παγκόσμιο εμπόριο, με τη συνολική παγκόσμια αξία εξαγωγής υπηρεσιών να εκτιμάται στο ρεκόρ των $7 τρισ. το 2020.

Δείτε επίσης: Έκκληση να μην δίνουν νερό στα κοάλα από μπουκάλια

Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο προβλέπεται να παραμείνουν οι κορυφαίοι εξαγωγείς υπηρεσιών, αν και η Κίνα αναμένεται να ξεπεράσει τη Γαλλία, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση κατά τη διάρκεια του έτους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ