Στο Υπουργείο Εξωτερικών ο Χαφτάρ! Επίσημη συνάντηση με Δένδια, πότε θα δει Μητσοτάκη και γιατί στη Βουλή κι όχι στο Μαξίμου (video)

Must Read

Το κατώφλι του Υπουργείου Εξωτερικών πέρασε μόλις ο Λίβυος Στρατάρχης, Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος έφτασε στην Αθήνα -προστατευόμενος από δρακόντεια μέσα ασφαλείας- χθες το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης: Ο Χαφτάρ δεσμεύτηκε στην εφαρμογή εκεχειρίας στη Λιβύη

Ο στρατάρχης Χαφτάρ, ο οποίος την Κυριακή θα λάβει μέρος στη Διάσκεψη του Βερολίνου, έφτασε στη χώρα μας υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, με την έλευσή του να μην ανακοινώνεται, για λόγους ασφαλείας. Γύρω του έχει «χτιστεί» ένα τείχος προστασίας από δεκάδες άνδρες της αντιτρομοκρατικής και των ΕΚΑΜ.

Ο υπουργός των Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, που υποδέχθηκε τον Στρατάρχη Χαφτάρ, χθες το απόγευμα είχε μαζί του κι άλλη συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Στην χθεσινή τους πρώτη ανεπίσημη συνάντηση το «παρών» έδωσε και ο Λίβυος ναύαρχος Φαράζ αλ – Μαχντάουι.

Ο Χαφτάρ είχε απόψε στο ξενοδοχείο που κατέλυσε μια πρώτη επαφή με τον Νίκο Δένδια, ενώ η επίσημη συνάντησή τους θα γίνει αύριο στις 10.30 το πρωί στο ΥΠΕΞ. Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν πως θα δει αύριο στη 1 το μεσημέρι και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του τελευταίου στη Βουλή κι όχι στο Μέγαρο Μαξίμου, εφόσον ο Λίβυος δεν είναι επίσημος αρχηγός κράτους.

 

Προφανώς, ο σύμμαχος της Ελλάδας Χαφτάρ θα συζητήσει με την ελληνική κυβέρνηση τη γραμμή, που θα κρατήσει στο Βερολίνο, και φυσικά στο τραπέζι θα πέσει και η τουρκική προκλητικότητα, καθώς η γείτονα χώρα… ενοχλεί εκτός από μας και τον Λίβυο στρατάρχη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This