Συνεχίζεται η «κυριαρχία» των Τζιχαντιστών στην Ιντλίμπ της Συρίας

Must Read

Χάος επικρατεί στη βορειοδυτική Συρία, και δη στην επαρχία Ιντλίμπ, όπου προχθές, στη διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσε σχετικά την Πέμπτη το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των σφοδρών μαχών που σημειώθηκαν ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις της χώρας και σε μαχητές φιλοτζιχαντιστικών οργανώσεων.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό για τους αναλυτές είναι το γεγονός πως οι νέες αυτές συγκρούσεις συνεχίζονται, παρά την ανακωχή που ανακοινώθηκε στις 9 Ιανουαρίου 2020 από τη Μόσχα, τη μεγάλη σύμμαχο της Συρίας, σε μια πρωτοβουλία που επιβεβαιώθηκε και από την Τουρκία, και η οποία θα άρχιζε να ισχύει από την Κυριακή. Την ίδια στιγμή, στη χώρα -που από τον Μάρτιο του 2011 παραμένει βυθισμένη στον εμφύλιο, θρηνώντας πάνω από 380.000 νεκρούς- κυριαρχεί το χάος και στους καταυλισμούς όπου ζουν εκτοπισμένοι.

Οπως ανακοίνωσε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο τοπικός αξιωματούχος, μέσα στο 2019 πάνω από 500 άνθρωποι, κυρίως παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στον καταυλισμό του Αλ Χολ, όπου ζουν δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Οπως διευκρίνισε μάλιστα η Νταλάλ Ισμαήλ, υπεύθυνη του κουρδικού Ερυθρού Σταυρού, στον καταυλισμό η κατάσταση είναι εφιαλτική, καθώς ο υποσιτισμός και η έλλειψη ιατρικής φροντίδας για τα πρόωρα παιδιά βρίσκονται μεταξύ των βασικών αιτιών της θνησιμότητας, μια και η βοήθεια που προσφέρει ο ΟΗΕ δεν επαρκεί.

Δείτε επίσης: Τέσσερα νεκρά παιδιά από πυρκαγιά στην Ρουμανία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This