Αμηχανία και εκνευρισμός στην Τουρκία για την παρουσία Χάφταρ στην Αθήνα – Στέλνουμε Patriot στην Σαουδική Αραβία;

Must Read

H αιφινιδιαστική επίσκεψη Χάφταρ στην Αθήνα ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα  και αναδεικνύει την χώρα μας σε κεντρικό παίχτη στην περιοχή. Πρόκειται για κίνηση «ταπα» στο Βερολίνο, το οποίο φρόντισε να μην καλέσει την Ελλάδα στην διάσκεψη για την Λιβύη.

Η παρουσία του Χάφταρ στην Αθήνα ωστόσο προκαλεί όπως ήταν φυσικό έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία. Ο Τουρκικός τύπος σήμερα μιλάει για όξυνση στις σχέσεις των δυο χωρών κατηγορώντας την Αθήνα για υπόθαλψη ενός παράνομου.

«O ηγέτης των παράνομων δυνάμεων στη Λιβύη ήρθε στην Αθήνα. Ταξίδεψε στην Αθήνα με ιδιωτικό αεροσκάφος και στόχος του να συναντηθεί με Έλληνες αξιωματούχους όπως τον υπουργό Εξωτερικών Δένδιας και τον πρωθυπουργό Μητσοτάκης»  γράφει η sabah.

Eνω το Anadolu ανάφερε:«ο παράνομος ηγέτης της Λιβύης ήρθε στην Αθήνα. Ο Χαφτάρ θα συναντηθεί με Μητσοτάκη και Δένδια».

Όλα αυτά τα δημοσιεύματα φανερώνουν τον εκνευρισμό που διακατέχει την Τουρκική πλευρά. Πολύ φυσικός ο εκνευρισμός αφού μετά τις συνομιλίες της Μόσχας και την μη κλήση της Ελλάδας στην διάσκεψη του Βερολίνου οι Τούρκοι πίστεψαν ότι μπορούν  να παίξουν μόνοι τους «μπάλα» στην περιοχή.

Πολύ σωστά λοιπόν η κυβέρνηση προχώρησε στην κίνηση να καλέσει τον στρατάρχη Χαφτάρ. Να δούμε όμως πως θα εξελιχθούν οι συναντήσεις και τι θα ζητήσει ο Χαφτάρ από εμάς. Ωστόσο η κυβέρνηση πρέπει να εμμείνει στο σωστό μήνυμα προς την άλλη πλευρά. 

Χθες στην συνέντευξη του στον Alpha ο πρωθυπουργός ήταν σαφής. Σε ερώτηση σχετικά με το τι θα κάνουμε αν η Τουρκία παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα ο πρωθυπουργός απάντησε ξεκάθαρα πως θα κάνουμε ότι χρειαστεί.

Δείτε επίσης: Απουσία της Ελλάδος από το Βερολίνο, παλινωδίες Δένδια – Υπουργός εξωτερικών η Μέρκελ!

Όμως το ίδιο απόγευμα ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ έκανε μια αμφίβολη δήλωση που και πάλι γκριζάρει την Ελληνική αποφασιστικότητα. Συγκεκριμένα είπε: «Αν η Τουρκία παραβιάσει την κυριαρχία μας, θα εξετάσουμε όλα τα σενάρια. Δεν είμαστε πολεμοχαρείς, αλλά αν κριθεί απαραίτητο, θα αντιδράσουμε».

Και στην συνέχεια απαντώντας στην ερώτηση ποια θα είναι η απάντηση της Ελλάδος σε πολύ σοβαρή Τουρκική πρόκληση, είπε :«η ελληνική απάντηση θα κλιμακωθεί, ανάλογα με την τουρκική προσβολή».

Επιπλέον σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» η Ελλάδα πρόκειται να εμπλακεί  στην Αμερικανοιρανική κρίση  στέλνοντας συστοιχίες Patriot στην Σαουδική Αραβία…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This