Αμερικανίδα αστροναύτης έγινε η πρώτη γυναίκα που ξεπέρασε τις 300 ημέρες παραμονής στο Διάστημα! (video)

Must Read

Η 40χρονη αστροναύτης Κριστίνα Κοχ της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) βρίσκεται, πλέον, στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (International Space Station‎, ISS) για περισσότερες από 300 συνεχόμενες ημέρες, σπάζοντας, έτσι, το παγκόσμιο ρεκόρ παραμονής στο Διάστημα για γυναίκα!

Η Κοχ αναμένεται, μάλιστα, να αυξήσει περαιτέρω το ρεκόρ της, συμπληρώνοντας 328 ημέρες μέχρι την προγραμματισμένη επιστροφή της στη Γη στις 6 Φεβρουαρίου 2020.

Το προηγούμενο γυναικείο ρεκόρ (288 συνεχόμενες ημέρες) κατείχε η επίσης Αμερικανίδα Πέγκι Γουίτσον, από την περίοδο 2016-2017.

ΠΕΓΚΙ ΓΟΥΙΤΣΟΝ
Πέγκι Γουίτσον

Οι πρωτιές για την ρέκορντγούμαν αστροναύτη, όμως, δεν τελειώνουν εδώ, καθώς, τον περασμένο Οκτώβριο, η Κοχ, η οποία σημείωσε το εν λόγω ρεκόρ στο πρώτο της διαστημικό ταξίδι, πραγματοποίησε μαζί με τη συμπατριώτισσά της, Τζέσικα Μέιρ, και τον πρώτο αποκλειστικά γυναικείο διαστημικό περίπατο έξω από τον σταθμό, κάτι που επανέλαβαν φέτος στις 15 Ιανουαρίου, ενώ ένας τρίτος γυναικείος περίπατος είναι προγραμματισμένος για τις 20 Ιανουαρίου!

ΚΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΧ ΤΖΕΣΙΚΑ ΜΕΙΡ
Κριστίνα Κοχ, Τζέσικα Μέιρ

Το αντίστοιχο ανδρικό ρεκόρ είναι 340 ημέρες και το κατέχουν από κοινού ο Αμερικανός Σκοτ Κέλι και ο Ρώσος Μιχαήλ Κορνιένκο από το 2015-2016.

Δείτε την Κριστίνα Κοχ σε μια εμπνευσμένη ομιλία της από το 2016:

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη επιτυχία της ιταλικής αστυνομίας: Πέρασε χειροπέδες σε… 94 μέλη και συνεργάτες της Κόζα Νόστρα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This