Κυριακή 13/6/2021

«Έξυπνος» φακός επαφής βάζει το διαδίκτυο… μέσα στο μάτι μας! (video)

Τον πρώτο… πραγματικά έξυπνο φακό επαφής, που λειτουργεί και ως μίνι οθόνη, ανέπτυξε αμερικανική startup.

Ο Mojo Lens διαθέτει ενσωματωμένο μόνιτορ στην άκρη του φακού, το οποίο ενεργοποιείται μόλις ο χρήστης κοιτάξει προς αυτή την κατεύθυνση. Στόχος της εταιρίας Mojo Vision, που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του «έξυπνου» φακού επαφής, είναι να μειώσει την εξάρτησή μας από τις οθόνες των κινητών και των τάμπλετ, τοποθετώντας μία… μέσα στο μάτι μας!

ΕΞΥΠΝΟΣ ΦΑΚΟΣ ΕΠΑΦΗΣ3

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι οι χρήστες δεν θα χρειάζεται να βγάλουν το κινητό από την τσέπη ή την τσάντα τους για να δουν το μήνυμα που έλαβαν, αφού θα μπορούν να το διαβάσουν στη στιγμή με ένα… λοξό βλέμμα.

Διαβάστε επίσης: Μοτοσικλετιστής τυφλώθηκε από αυγό που του πέταξαν από διερχόμενο αυτοκίνητο

Ο Mojo Lens είναι, επίσης, συνδεδεμένος με το διαδίκτυο, χαρίζοντας στους χρήστες σχεδόν άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες που σχετίζονται με την τοποθεσία στην οποία βρίσκονται, όπως για παράδειγμα το κοντινότερο φαρμακείο ή εστιατόριο.

ΕΞΥΠΝΟΣ ΦΑΚΟΣ ΕΠΑΦΗΣ2

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια τεχνολογία που σου επιτρέπει να είσαι ο εαυτός σου, δεν αλλοιώνει την εμφάνισή σου και δεν σε καθιστά παράξενο στα μάτια των άλλων. Είναι πολύ διακριτική και, ειλικρινά, το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας δεν εμφανίζεται μπροστά σου», αναφέρει ο Μάικ Βίμερ, συνιδρυτής της Mojo Vision, υπογραμμίζοντας τη διαφορά του «έξυπνου» φακού επαφής από τα headsets επαυξημένης πραγματικότητας που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά.

Δείτε βίντεο για την κατασκευή και τη λειτουργία του Mojo Lens:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ