Μπελάδες για τον «φρέσκο» πρωθυπουργό της Ρωσίας εξαιτίας της… γυναίκας του

Must Read

Πέρασαν μόλις λίγες μέρες από τον διορισμό του νέου πρωθυπουργού της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν, όμως ήδη μπήκε στο στόχαστρο των πολιτικών του αντιπάλων. Πρώτος στόχος, η σύζυγός του Βλαντλένα, που, όπως υποστηρίζει ο γνωστός αντιφρονών Αλεξέι Ναβάλνι στο blog του, στις τελευταίες 11 φορολογικές δηλώσεις της έχει δηλώσει περιουσία σχεδόν 11.000.000 ευρώ, χωρίς όμως να προκύπτει ότι έχει κάποια, τουλάχιστον γνωστή, επιχειρηματική δραστηριότητα.

«Πώς έχει κερδίσει αυτά τα χρήματα; Όλα τυλίγονται μέσα σε μία πυκνή ομίχλη» υποστηρίζει ο Ναβάλνι για τη 44χρονη Μισούστινα, μητέρα τριών παιδιών. Ρωσικά ΜΜΕ -και όχι μόνο- ασχολούνται τις τελευταίες ημέρες με το παρελθόν της συζύγου του νέου πρωθυπουργού της Ρωσίας.

Έπαυλη αξίας 8.500.000 ευρώ

Η Βλαντλένα εργαζόταν στην εταιρία UFG, στην οποία φέρεται ότι ήταν πρόεδρος ο σύζυγός της. Το 2003 εμφανίζεται στα φορολογικά μητρώα ως ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα του χορού, των ντισκοτέκ και των σχολών χορού. Όμως το 2013 εξαφανίζεται από το επαγγελματικό μητρώο. Σύμφωνα με την μπλόγκερ Γκορσκόβα, ήταν συνιδιοκτήτρια ενός χορευτικού κέντρου, το DecaDance, που κατόπιν έκλεισε.

Δείτε επίσης: «Βράζουν» στο Λίβανο με τα capital controls

Η οικογένεια Μισούστιν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Proekt, έχει στην ιδιοκτησία της έπαυλη στα περίχωρα της Μόσχας, αξίας 8.500.000 ευρώ. Ο Μισούστιν, πέρα από τη μη επιβεβαιωμένη επισήμως απασχόλησή του στην UFG, όπου διαχειριζόταν επενδυτικά κεφάλαια σε συνεργασία με την Deutsche Bank, ασχολήθηκε με τη δημόσια διοίκηση και τους φορολογικούς οργανισμούς του κράτους.

Ο Μιχαήλ Μισούστιν υποσχέθηκε πως κύριο μέλημά του είναι η βελτίωση της ζωής των Ρώσων και η αναζήτηση πόρων ώστε να λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This