Κυριακή 13/6/2021

Μπελάδες για τον «φρέσκο» πρωθυπουργό της Ρωσίας εξαιτίας της… γυναίκας του

Πέρασαν μόλις λίγες μέρες από τον διορισμό του νέου πρωθυπουργού της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν, όμως ήδη μπήκε στο στόχαστρο των πολιτικών του αντιπάλων. Πρώτος στόχος, η σύζυγός του Βλαντλένα, που, όπως υποστηρίζει ο γνωστός αντιφρονών Αλεξέι Ναβάλνι στο blog του, στις τελευταίες 11 φορολογικές δηλώσεις της έχει δηλώσει περιουσία σχεδόν 11.000.000 ευρώ, χωρίς όμως να προκύπτει ότι έχει κάποια, τουλάχιστον γνωστή, επιχειρηματική δραστηριότητα.

«Πώς έχει κερδίσει αυτά τα χρήματα; Όλα τυλίγονται μέσα σε μία πυκνή ομίχλη» υποστηρίζει ο Ναβάλνι για τη 44χρονη Μισούστινα, μητέρα τριών παιδιών. Ρωσικά ΜΜΕ -και όχι μόνο- ασχολούνται τις τελευταίες ημέρες με το παρελθόν της συζύγου του νέου πρωθυπουργού της Ρωσίας.

Έπαυλη αξίας 8.500.000 ευρώ

Η Βλαντλένα εργαζόταν στην εταιρία UFG, στην οποία φέρεται ότι ήταν πρόεδρος ο σύζυγός της. Το 2003 εμφανίζεται στα φορολογικά μητρώα ως ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα του χορού, των ντισκοτέκ και των σχολών χορού. Όμως το 2013 εξαφανίζεται από το επαγγελματικό μητρώο. Σύμφωνα με την μπλόγκερ Γκορσκόβα, ήταν συνιδιοκτήτρια ενός χορευτικού κέντρου, το DecaDance, που κατόπιν έκλεισε.

Δείτε επίσης: «Βράζουν» στο Λίβανο με τα capital controls

Η οικογένεια Μισούστιν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Proekt, έχει στην ιδιοκτησία της έπαυλη στα περίχωρα της Μόσχας, αξίας 8.500.000 ευρώ. Ο Μισούστιν, πέρα από τη μη επιβεβαιωμένη επισήμως απασχόλησή του στην UFG, όπου διαχειριζόταν επενδυτικά κεφάλαια σε συνεργασία με την Deutsche Bank, ασχολήθηκε με τη δημόσια διοίκηση και τους φορολογικούς οργανισμούς του κράτους.

Ο Μιχαήλ Μισούστιν υποσχέθηκε πως κύριο μέλημά του είναι η βελτίωση της ζωής των Ρώσων και η αναζήτηση πόρων ώστε να λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα της Ρωσίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ