Κυριακή 13/6/2021

Προκαλεί και πάλι ο Ερντογάν – Είμαστε σε επαφές με την Ιταλία για γεωτρήσεις ανοιχτά της Λιβύης

Συνεχίζει να προβληματίζει με τις δηλώσεις του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς αυτή τη φορά αναφέρθηκε σε επαφές που έχει με την Ιταλία για πραγματοποίηση γεώτρησης ανοιχτά της Λιβύης.

«Αυτή τη στιγμή η Ιταλία είναι σε επαφές μαζί μας, ώστε, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Λιβύη, να πραγματοποιήσουμε γεώτρηση» ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος, προδικάζοντας ότι κάτι τέτοιο θα… φρικάρει την Ελλάδα.

«Επειδή τώρα οι ακτές μας βλέπουν τις ακτές της Λιβύης, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να κάνουμε αυτό που δεν έκανε η Κύπρος κι αυτό τρελαίνει την Ελλάδα… Εξάλλου, εμείς έχουμε την πιο μεγάλη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο. Και αυτό μας δίνει μια επιπλέον δυνατότητα» υποστήριξε.

Διφορούμενη η στάση της Ιταλίας

Σύμφωνα με το Open TV, η στάση της Ιταλίας απέναντι στα όσα συμβαίνουν στη Μεσόγειο το τελευταίο διάστημα, είναι διφορούμενη, χωρίς ακόμα να είναι ξεκάθαρο εάν η Ιταλία θα υπογράψει τη συμφωνία για τον Eastmed.

Δείτε επίσης: Ο Χαφτάρ «έφτυνε» την Μέρκελ – Δεν της σήκωνε το τηλέφωνο για να οριστικοποιήσει το τελικό ανακοινωθέν

Επίσης, ο Ερντογάν επανέλαβε ότι, αν βρει πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, θα το μοιραστεί με την Κυπριακή Δημοκρατία, κάτι που δεν κάνουν οι Ελληνοκύπριοι. «Ό,τι βγει γύρω από την Κύπρο, θα ανήκει και στο βορρά και στο νότο. Όλοι έχουν δικαίωμα να τα μοιραστούν ισότιμα. Αλλά μέχρι σήμερα η νότια Κύπρος δεν το έχει εφαρμόσει. Δεν είπαν ποτέ να κάτσουμε μαζί με το βορρά να τα συζητήσουμε και να τα βρούμε» επέμεινε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ