Τρίτη 15/6/2021

Τσαβούσογλου: «Η Τουρκία θα συνεχίσει να εκπαιδεύει τις δυνάμεις του Σάρατζ»

Δυο μόλις ημέρες μετά την διάσκεψη του Βερολίνου και την εύθραυστη εκεχειρία που αποφασίστηκε η Τουρκία εκ των βασικών συνομιλητών δηλώνει πως θα συνεχίσει να εκπαιδεύει της δυνάμεις της κυβέρνησης Σάρατζ.

Συγκεκριμένα ερωτηθείς αν η στρατιωτική προσέγγιση της Άγκυρας στο ζήτημα της Λιβύης θα αλλάξει μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Βερολίνο ο  Μεβλούτ Τσαβούσογλου από το Νταβός όπου βρίσκεται για το παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ δήλωσε «Έχουμε μια συμφωνία με τη Λιβύη για την παιδεία και την εκπαίδευση. Αυτό ακριβώς είναι που κάνουμε, είναι μια θεμιτή προσπάθεια. Είναι καλό που (κατά τη διάσκεψη του Βερολίνου) όλοι εξέφρασαν υποστήριξη για την κατάπαυση του πυρός και για μελλοντικές προσπάθειες. Είναι καλό το ότι ο Χάφταρ έδωσε ονόματα για τη στρατιωτική επιτροπή. Η πρώτη συνάντηση αυτής της επιτροπής έχει κρίσιμη σημασία για τη διατήρηση της κατάπαυσης του πυρός επί του πεδίου. Όμως είναι ανάγκη να επιταχύνουμε επίσης την πολιτική διαδικασία». 

Και κατέληξε λέγοντας:«Τώρα έχουμε μια κατάπαυση του πυρός, πρέπει να κτίσουμε πάνω σ’ αυτή. Πρώτον, θα πρέπει να είναι βιώσιμη, μετά είναι ανάγκη να επιταχύνουμε την πολιτική διαδικασία για να επιτύχουμε μια διευθέτηση που θα διαρκέσει. Η χώρα θα πρέπει να ετοιμαστεί για τις εκλογές. Η Τουρκία θα συνεχίσει να καταβάλλει προσπάθειες για την κατάπαυση του πυρός και για να στηρίξει τη θα συνεχίσει να καταβάλλει προσπάθειες για την κατάπαυση του πυρός και για να στηρίξει την πολιτική διαδικασία»

Μετά και από αυτές τις δηλώσεις καταλαβαίνει κανείς πόσο κοροϊδία ήταν στην πραγματικότητα η διάσκεψη του Βερολίνου όταν η Τουρκία λέει ανοιχτά ότι συνεχίζει να παραβιάζει την εκεχειρία που η ίδια υπέγραψε εξοπλίζοντας και εκπαιδεύοντας τον στρατό του Σάρατζ…

Δείτε επίσης: Επιλογή απολιτίκ, πολιτικά ορθή και life style…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ