«Προφήτης δυστυχίας» η Γκρέτα για τον Τραμπ – «Η αδράνεια αναζωπυρώνει τις φλόγες», απαντά η Τούνμπεργκ

Must Read

Με ένα κοντσέρτο άνοιξε χθες η αυλαία του 50ού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο χιονισμένο ελβετικό θέρετρο Νταβός.

«Μέτοχοι για έναν Συνεκτικό και Βιώσιμο Κόσμο» είναι το κεντρικό θέμα των συζητήσεων φέτος στο φόρουμ, το οποίο εστιάζει στην κλιματική αλλαγή και την απώλεια των οικοσυστημάτων, στα βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα που δεν θα ευνοούν τους αποκλεισμούς, στις εισοδηματικές ανισότητες και στις κοινωνικές διαιρέσεις, στην κυβερνητική τεχνολογία και στις επιπτώσεις της και, τέλος, στην προσαρμογή στις δημογραφικές, κοινωνικές και τεχνολογικές τάσεις.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και της έφηβης ακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ, που διασφαλίζουν, αν μη τι άλλο, ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι άκρως ενδιαφέρουσες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε παράδειγμα προς μίμηση για τον υπόλοιπο κόσμο τις επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας και κατήγγειλε τους «προφήτες της δυστυχίας» για την κλιματική αλλαγή, κάνοντας έμμεση αναφορά στην Τούνμπεργκ, η οποία παρακολουθούσε την ομιλία του, ενώ, μόλις λίγο νωρίτερα, είχε καταγγείλει τους ισχυρούς ότι δεν έχουν κάνει τίποτα για να αποτρέψουν την καταστροφή του πλανήτη.

Διαβάστε επίσης: «Έξυπνος» φακός επαφής βάζει το διαδίκτυο… μέσα στο μάτι μας! (video)

Δενδροφύτευση και οικονομικές συμφωνίες

Μιλώντας ενώπιον ενός ακροατηρίου που αποτελούνταν από πολιτικούς ηγέτες και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, ο Τραμπ έδωσε στον εαυτό του εύσημα για την απελευθέρωση της αμερικανικής οικονομίας με τη σύναψη νέων εμπορικών συμφωνιών και τη δημιουργία οικονομικών ευκαιριών για τους απλούς εργαζομένους και τις οικογένειές τους.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν στην υφιστάμενη πρωτοβουλία φύτευσης ενός τρισεκατομμυρίου δέντρων, αλλά τόνισε την οικονομική σημασία του πετρελαίου και του αερίου. Ο Τραμπ είπε αργότερα στους δημοσιογράφους: «Πιστεύω πολύ στο περιβάλλον. Θέλω το πιο καθαρό νερό και τον πιο καθαρό αέρα».

Από την πλευρά της, η Τούνμπεργκ δήλωσε πως η φύτευση δέντρων δεν είναι αρκετή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. «Το σπίτι μας εξακολουθεί να καίγεται» είπε, επαναλαμβάνοντας τη φράση που είχε πει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ πέρυσι, και πρόσθεσε: «Η αδράνεια αναζωπυρώνει τις φλόγες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This