Παρασκευή 18/6/2021

Έρχεται το πρώτο «ρομποταξί» για κούρσες… τελευταίας τεχνολογίας (video)

Το πρώτο αυτόνομο «ρομποταξί», χωρίς πεντάλ, μηχανή και τιμόνι, παρουσίασε η Cruise Origin.

Η θυγατρική της General Motors δημιούργησε ένα ηλεκτρικό αυτοoδηγούμενο, το οποίο βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε αισθητήρες για να κινείται στους πολυσύχναστους δρόμους των πόλεων.

Δείτε επίσης: Κινέζος κατάπιε ζωντανά χέλια, για να καταπολεμήσει τη… δυσκοιλιότητα!

Το Origin θα μπορεί να εξυπηρετεί έως τέσσερις επιβάτες ταυτόχρονα, αν και θα μπορεί να το καλέσει και κάποιος μεμονωμένος πελάτης μέσω εφαρμογής, όπως γίνεται στις car-sharing υπηρεσίες, όπως η Uber και η Lyft.

Η παραγωγή του, που θα ξεκινήσει σε συνεργασία με τη Honda, σε αδιευκρίνιστο προς το παρόν χρονικό διάστημα, δεν θα προορίζεται για ιδιώτες, αλλά θα είναι ένα δημόσια προσβάσιμο μέσο μετακίνησης εντός πόλης, με σκοπό τη μείωση των ρύπων.

Με αισθητήρες που εντοπίζουν εμπόδια

Εξωτερικά μοιάζει με μια διασταύρωση mini van και SUV, με συρόμενες πόρτες και από τις δύο πλευρές, χωρίς τιμόνι ή φρένα, αλλά με αισθητήρες που ακολουθούν την επιλεγμένη διαδρομή και είναι ικανοί να εντοπίσουν τυχόν εμπόδια μπροστά τους, ακόμα και συνθήκες περιορισμένης ορατότητας λόγω ομίχλης ή βροχής.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Cruise Origin, Νταν Αμάν, δήλωσε ότι η General Motors θα ανακοινώσει τον τόπο παραγωγής των «ρομποταξί», αλλά και τον αριθμό των οχημάτων που θα απαρτίζουν τον στόλο εντός των επόμενων εβδομάδων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ