Τετάρτη 16/6/2021

«Ναι» της Ελισάβετ στον νόμο για το Brexit – Στις 31 Ιανουαρίου η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ

Η βασίλισσα Ελισάβετ επικύρωσε χθες το νομοσχέδιο για το Brexit καθιστώντας το νόμο του κράτους, οκτώ ημέρες πριν από την οριστική αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Η Μεγαλειότητά της η βασίλισσα έδωσε τη βασιλική έγκριση» στο κείμενο που καθορίζει τους όρους του «διαζυγίου», έπειτα από έναν ταραχώδη «γάμο» 47 ετών με την Ε.Ε., ανακοίνωσε ο υπουργός Στιβ Μπάρκλεϊ, που είναι αρμόδιος για το Brexit. Με τον τρόπο αυτόν η χώρα «θα αποχωρήσει από την Ε.Ε. στις 31 Ιανουαρίου» πρόσθεσε στην ανάρτησή του στο twitter.

Δείτε επίσης: «Ελεύθερη» εφαρμογή θα βρίσκει όλα τα στοιχεία πολιτών από μια και μόνο φωτογραφία

Η Συμφωνία Αποχώρησης θα πρέπει να επικυρωθεί επίσης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάτι που αναμένεται να γίνει στις 29 Ιανουαρίου. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνει έτσι η πρώτη χώρα που αποχωρεί από την Ε.Ε., στις 23.00 (ώρα Λονδίνου και GMT) της 31ης Ιανουαρίου. Το κείμενο είχε εγκριθεί την Τετάρτη από τη Βουλή των Κοινοτήτων, προς μεγάλη ικανοποίηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον. «Μερικές φορές είχαμε την εντύπωση ότι δεν θα περνούσαμε ποτέ τη γραμμή του τερματισμού του Brexit, όμως το κάναμε» δήλωσε εμφανώς χαρούμενος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ