Πολέμησε «στα ίσια» ο Ματέο Σαλβίνι για την περιφέρεια της Μπολόνια

Must Read

Η κεντροαριστερά πήρε την νίκη στις εκλογές που διεξήχθησαν χθες στην περιφέρεια της Μπολόνια.

Ο ηγέτης της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι δεν τα κατάφερε τελικά να κερδίσει το προσωπικό του στοίχημα επικρατώντας στην παραδοσιακά αριστεροκρατούμενη περιφέρεια της Μπολόνια.

Ο Μπονατσίνι επανεξελέγη με ποσοστό 51,4%, όπως είχαν προβλέψει και τα exit poll από χθες το βράδυ, ενώ η υποψήφια της Λέγκα, Λουτσία Μποργκοντζόνι, έλαβε το 43,6%. Ο Νικόλα Τζινγκαρέτι, γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, μεταξύ άλλων τόνισε ότι «για το αποτέλεσμα αυτό θα πρέπει να πουν όλοι ένα μεγάλο ευχαριστώ και στο κίνημα της Σαρδέλας»

Από την πλευρά του, ο Ματέο Σαλβίνι αναγνώρισε την ήττα, αλλά σχολίασε ότι «δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς ότι για πρώτη φορά στην Εμίλια Ρομάνια είχαμε ένα ανοικτό ματς και όχι προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα». Παράλληλα υπογράμμισε ότι το κύριο πολιτικό στοιχείο «είναι η ουσιαστική εξαφάνιση του Κινήματος Πέντε Αστέρων». Ο υποψήφιος του, ο Σιμόνε Μπενίνι, «έπεισε» μόλις το 3,4% των εκλογέων.

Εκλογές όμως έγιναν και στην περιφέρεια της Καλαβρίας. Εκεί η υποψήφια περιφερειάρχης της κεντροδεξιάς Γιόλε Σαντέλι κέρδισε με τεράστια διαφορά καθώς εξασφάλισε το 55,4% των ψήφων, ενώ ο κεντροαριστερός αντίπαλός της, ο Φιλίπο Κάλιπο, «σταμάτησε» στο 30,1%.

Ήττα λοιπόν για τον Ματέο Σαλβίνι, τιμητική ωστόσο, αφού είναι πρώτη φορά που η Λέγκα φτάνει σε τέτοια υψηλά ποσοστά στην περιφέρεια της Μπολόνια. Ο Ματέο Σαλβίνι πάντως εξακολουθεί να παραμένει πρώτος σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Δείτε επίσης: Γιούνκερ: « Άχρηστος ο Βαρουφάκης, η Ελλάδα θα ήταν εκτός ευρώ αν δεν ήμουν εγώ…»

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This