Κυριακή 20/6/2021

Φρίκη! Νοσοκόμα στη Γερμανία χορηγούσε με σύριγγα μορφίνη σε… πρόωρα νεογέννητα

Νοσοκόμα σε νοσοκομείο της πόλης Ουλμ στη νότια Γερμανία, κατηγορείται πως χορηγούσε με σύριγγα μορφίνη σε βρέφη που είχαν γεννηθεί πρόωρα!

Η νοσοκόμα, η οποία τέθηκε υπό κράτηση την Τετάρτη 29/1, πιστεύεται ότι «ενήργησε σκοπίμως», όπως εξήγησε ο εισαγγελέας, εκτιμώντας ότι γνώριζε πως τα νεογνά ενδέχεται να πεθάνουν από τη μορφίνη.

ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΜΟΡΦΙΝΗ ΝΕΟΓΝΑ

Άγνωστο, παραμένει, ωστόσο, το κίνητρο της νοσοκόμας, η οποία αρνείται τις κατηγορίες, παρά το γεγονός ότι η αστυνομία βρήκε στο ντουλάπι της σύριγγα που περιείχε μητρικό γάλα και ίχνη μορφίνης.

Από τα νεογνά που εκτέθηκαν στη μορφίνη, επέζησαν, τελικά, όλα, ενώ σε βάρος της νοσοκόμας εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, όπως ανακοίνωσε ο Κρισόφ Λερ, εισαγγελέας της Ουλμ.

Διαβάστε επίσης: Πετροβόλησαν μέχρι θανάτου τη σύζυγο του δράστη που κρατούσε ομήρους γυναικόπαιδα

Σύμφωνα με τις αρχές, η νοσοκόμα έκανε ένεση σε πέντε νεογνά ηλικίας μίας ημέρας έως 5 εβδομάδων και όλα έγιναν τη νύχτα της 19ης προς την 20η Δεκεμβρίου 2019. Τα νεογνά παρουσίασαν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, όμως, τελικά, κατάφεραν να σωθούν, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των γιατρών.

ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΜΟΡΦΙΝΗ ΝΕΟΓΝΑ

Αρχικά, το νοσοκομείο εκτίμησε ότι τα βρέφη είχαν παρουσιάσει κάποια μόλυνση, όμως οι εξετάσεις ούρων απέκλεισαν το ενδεχόμενο αυτό, δήλωσε ο Μπέρνχαρντ Βέμπερ, διοικητής της αστυνομίας. Αντίθετα, από τις αναλύσεις που έγιναν, εντοπίστηκαν στα νεογνά ίχνη μορφίνης, παρόλο που δύο από αυτά δεν προβλεπόταν να λάβουν την ουσία αυτή. Τότε, ήταν, που το νοσοκομείο αποφάσισε να απευθυνθεί στην αστυνομία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ