Φρίκη! Νοσοκόμα στη Γερμανία χορηγούσε με σύριγγα μορφίνη σε… πρόωρα νεογέννητα

Must Read

Νοσοκόμα σε νοσοκομείο της πόλης Ουλμ στη νότια Γερμανία, κατηγορείται πως χορηγούσε με σύριγγα μορφίνη σε βρέφη που είχαν γεννηθεί πρόωρα!

Η νοσοκόμα, η οποία τέθηκε υπό κράτηση την Τετάρτη 29/1, πιστεύεται ότι «ενήργησε σκοπίμως», όπως εξήγησε ο εισαγγελέας, εκτιμώντας ότι γνώριζε πως τα νεογνά ενδέχεται να πεθάνουν από τη μορφίνη.

ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΜΟΡΦΙΝΗ ΝΕΟΓΝΑ

Άγνωστο, παραμένει, ωστόσο, το κίνητρο της νοσοκόμας, η οποία αρνείται τις κατηγορίες, παρά το γεγονός ότι η αστυνομία βρήκε στο ντουλάπι της σύριγγα που περιείχε μητρικό γάλα και ίχνη μορφίνης.

Από τα νεογνά που εκτέθηκαν στη μορφίνη, επέζησαν, τελικά, όλα, ενώ σε βάρος της νοσοκόμας εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, όπως ανακοίνωσε ο Κρισόφ Λερ, εισαγγελέας της Ουλμ.

Διαβάστε επίσης: Πετροβόλησαν μέχρι θανάτου τη σύζυγο του δράστη που κρατούσε ομήρους γυναικόπαιδα

Σύμφωνα με τις αρχές, η νοσοκόμα έκανε ένεση σε πέντε νεογνά ηλικίας μίας ημέρας έως 5 εβδομάδων και όλα έγιναν τη νύχτα της 19ης προς την 20η Δεκεμβρίου 2019. Τα νεογνά παρουσίασαν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, όμως, τελικά, κατάφεραν να σωθούν, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των γιατρών.

ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΜΟΡΦΙΝΗ ΝΕΟΓΝΑ

Αρχικά, το νοσοκομείο εκτίμησε ότι τα βρέφη είχαν παρουσιάσει κάποια μόλυνση, όμως οι εξετάσεις ούρων απέκλεισαν το ενδεχόμενο αυτό, δήλωσε ο Μπέρνχαρντ Βέμπερ, διοικητής της αστυνομίας. Αντίθετα, από τις αναλύσεις που έγιναν, εντοπίστηκαν στα νεογνά ίχνη μορφίνης, παρόλο που δύο από αυτά δεν προβλεπόταν να λάβουν την ουσία αυτή. Τότε, ήταν, που το νοσοκομείο αποφάσισε να απευθυνθεί στην αστυνομία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This