Παρασκευή 18/6/2021

Απορρίφθηκε από την Γερουσία η κατάθεση μαρτύρων που «καίνε» τον Τραμπ

Ολοταχώς προς απαλλαγή οδεύει ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόρριψη της Γερουσίας να καταθέσει ο πρώην σύμβουλος ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου, Τζον Μπόλτον.

Όπως μάλιστα δήλωσε ο Μιτς Μακόνελ, πρόεδρος του σώματος του κονγρκρέσου «η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τις προσεχείς ημέρες». Η αναγγελία αυτή πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την ψηφοφορία όπου με 51 ψήφους υπέρ έναντι 49 κατά, μπήκε τέλος στην προσπάθεια των Δημοκρατικών να εξασφαλίσουν ότι θα κατέθετε ο Τζον Μπόλτον που ισχυρίζεται πως έχει αποδείξεις για τις προσπάθειες του Τραμπ να πιέσει την Ουκρανία προκειμένου το Κίεβο να διενεργήσει έρευνα για διαφθορά σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου και πιθανού αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, του Τζο Μπάιντεν.

«Οι γερουσιαστές πλέον θα συντονιστούν με τους εισαγγελείς της Βουλής των Αντιπροσώπων και τους συνηγόρους του προέδρου για να οριστούν τα επόμενα βήματα καθώς θα προετοιμαζόμαστε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία εντός των προσεχών ημερών», ανέφερε ο Μιτς Μακόνελ.

Από την πλευρά του ο Τσακ Σούμερ, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «παρωδία».

«Η Αμερική θα θυμάται δυστυχώς αυτή τη μέρα που η Γερουσία δεν ανήλθε στο ύψος των περιστάσεων, δεν ανέλαβε τις ευθύνες της, έστρεψε τα νώτα της στην αλήθεια, συνέργησε σε μια δίκη-παρωδία», τόνισε.

Δείτε επίσης: Ο βιολογικός πόλεμος στις… διαταγές της οικονομίας! Μυστικές υπηρεσίες «φύτεψαν» τον κορωνοϊό στην Κίνα;

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ