Κινέζοι συνοριοφύλακες παρακολουθούν τα κινητά των τουριστών

Εγκαθιστούν κρυφά εφαρμογή υποκλοπής δεδομένων

Must Read

Η κινεζική συνοριακή αστυνομία εγκαθιστά κρυφά εφαρμογές παρακολούθησης στα τηλέφωνα τουριστών, «κατεβάζοντας» προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα, στο πλαίσιο εντατικής κυβερνητικής έρευνας στην μεθοριακή περιοχή Σιντζιάνγκ.

Αυτή την αποκάλυψη έκανε ο βρετανικός Guardian, οι δημοσιογράφοι του οποίου πραγματοποίησαν ενδελεχή έρευνα, σε συνεργασία με συναδέλφους τους από την γερμανική Süddeutsche Zeitung και τους New York Times των ΗΠΑ.

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ, η κινεζική κυβέρνηση έχει περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τις ελευθερίες του τοπικού μουσουλμανικού πληθυσμού που κατοικεί στην επαρχία, εγκαθιστώντας σε δρόμους και τεμένη κάμερες αναγνώρισης προσώπων και αναγκάζοντας τους κατοίκους να κατεβάζουν εφαρμογές που ελέγχουν τα τηλέφωνά τους.

Οι ταξιδιώτες στοχοποιούνται από τις αρχές

Σύμφωνα με την έρευνα του Guardian, οι ταξιδιώτες που επιχειρούν να εισέλθουν στην κινεζική επαρχία από το γειτονικό Κιργιζιστάν, στοχοποιούνται από τις αρχές.

Οι συνοριοφύλακες παίρνουν τα τηλέφωνά τους και εγκαθιστούν κρυφά μια εφαρμογή που εξάγει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα μηνύματα και τις επαφές τους, καθώς και πληροφορίες σχετικά με την ίδια τη συσκευή.

Οι τουρίστες καταγγέλλουν ότι οι αρχές δεν τους ενημερώνουν εκ των προτέρων για την εγκατάσταση του λογισμικού στα κινητά τους, ούτε φυσικά ότι τους υποκλέπτουν τα δεδομένα τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This