Πέμπτη 24/6/2021

Πάνω από 1 δισ. δολάρια τα έσοδα του Twitter στο τελευταίο τρίμηνο του 2019

Τεράστια είναι τα έσοδα του Twitter, που εκτοξεύτηκαν 1,01 δισ. δολάρια, καθώς οι ενεργοί χρήστες του παγκοσμίως ξεπέρασαν τα 152 εκατομμύρια, αυξάνοντας την δυναμική τους κατά 21% σε σχέση με το 2018 (ήταν 126 εκατομμύρια).

Σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2018 τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία του Twitter ήταν 11% περισσότερα, ενώ η ανακοίνωση των οικονομικών του στοιχείο έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το μεγαλύτερο μέρος της ανόδου των εσόδων του προήλθε από τις ΗΠΑ, ενώ της αύξησης των χρηστών του από άλλες χώρες, καθώς συνεχίζεται η διεθνοποίηση του.

Τα έσοδα του από διαφημίσεις κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2019 έφθασαν στα 885 εκατ. δολάρια (από τα οποία τα 509 εκατ. δολ. στις ΗΠΑ και τα άλλα στον υπόλοιπο κόσμο), αυξημένα κατά 12% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2018.

Ωστόσο, τα καθαρά κέρδη του ήσαν κατώτερα των προσδοκιών, καθώς διαμορφώθηκαν σε 119 εκατ. δολάρια, έναντι 255 εκατ. δολ. πριν ένα έτος, λόγω αυξημένων κατά 22% δαπανών πέρυσι. Το προσωπικό του Twitter αυξήθηκε κατά 900 άτομα το 2019, φθάνοντας τους 4.800 εργαζόμενους.

Το Twitter ανακοίνωσε πέρυσι το Νοέμβριο ότι θα σταματήσει να δέχεται πληρωμένες πολιτικές διαφημίσεις παγκοσμίως, ενώ προ ημερών έκανε γνωστό ότι θα καταπολεμήσει τα παραπλανητικά (“deepfake”) βίντεο και φωτογραφίες, που έχουν δημιουργηθεί με ειδικό λογισμικό. Και στα δύο αυτά ζητήματα η γραμμή του είναι πιο επιθετική σε σχέση με το Facebook και άλλους ανταγωνιστές του.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ