Η Κίνα φτιάχνει «στρατόπεδα συγκέντρωσης» για τους ασθενείς με κορωνοϊό

Must Read

Διάταγμα που καλεί τις αρχές της Ουχάν να βάλουν όλους τους ασθενείς με κορωνοϊό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, εξέδωσε η κεντρική κυβέρνηση της Κίνας.

Παράλληλα, το Πεκίνο απαιτεί σε αυτά τα στρατόπεδα να κλειστούν και οι συγγενείς και φίλοι όσων νοσούν με τον κορωνοϊό!

Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Κίνας Σαν Τσουνλάν δήλωσε ότι ο λαός πολεμάει ενάντια στην επιδημία που έχει ήδη σκοτώσει τουλάχιστον 638 ανθρώπους και έχει προσβάλλει 31.520.

Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός περιέγραψε τους ανθρώπους οι οποίοι θα απομονώνονται στα στρατόπεδα – καραντίνας χωρίζοντάς τους σε 4 κατηγορίες: Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα ύποπτα κρούσματα, όσους έχουν επαφή με τις προηγούμενες δυο κατηγορίες και όσους έχουν πυρετό.

Πλέον, στην Γουχάν οι υπάλληλοι πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι και ελέγχουν τους κατοίκους αν έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, μετρώντας τους την θερμοκρασία με θερμόμετρο. Με την παραμικρή υποψία οδηγούνται αμέσως σε καραντίνα, ενώ συνεργεία ψεκάζουν ολόκληρες γειτονιές!

Σύμφωνα με Κινέζους ερευνητές ο παγκολίνος, φολιδωτός μυρμηγκοφάγος, ένα θηλαστικό που κινδυνεύει με εξαφάνιση, είναι πιθανόν ο ξενιστής του κορωνοϊού .

Τρία κρουαζιερόπλοια σε καραντίνα

Τρία κρουαζιερόπλοια στην Ασία βρίσκονται σε καραντίνα εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, με χιλιάδες επιβάτες να είναι εγκλωβισμένοι και σε κατάσταση τρόμου και θυμού.

Δείτε επίσης: Αυτές είναι οι αλλαγές στην εμφάνιση του Facebook

Σύμφωνα με το CNN, τα κρουαζιερόπλοια αυτά είναι το Diamond Princess στην Ιαπωνία, το World Dream στο Χονγκ Χονγκ και το Westerdam που πλέει στην Ανατολική Σινική Θάλασσα.

Στο Diamond Princess, που είναι αγκυροβολημένο στα ανοιχτά της Γιοκοχάμα, στην Ιαπωνία, με πάνω από 3.700 επιβαίνοντες έχουν επιβεβαιωθεί 61 κρούσματα. Το κρουαζιερόπλοιο είναι σε καραντίνα από τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου και θα παραμείνει σε καραντίνα για τις επόμενες 14 ημέρες. Οι 61 ασθενείς ήδη άρχισαν να απομακρύνονται από το πλοίο, προκειμένου να μεταφερθούν σε ειδικές μονάδες σε νοσοκομεία της Γιοκοχάμα.
Μάλιστα, δικαστήριο στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ έχει διαμηνύσει πως όποιος μεταδίδει εσκεμμένα τον κορωνοϊό θα βρεθεί αντιμέτωπος ακόμα και με την ποινή του θανάτου.

Απειλή για την τεχνολογία

Τον κίνδυνο η επιδημία του κορωνοϊού να επηρεάσει δραστικά την τεχνολογία το 2020 επισημαίνει σε σχετική ανάλυσή της η εταιρεία GlobalData, εταιρεία δεδομένων και αναλύσεων.

«Η επιδημία του κορωνοϊού εισέρχεται τώρα σε μια κρίσιμη φάση με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να χαρακτηρίζει την κατάσταση “ως παγκόσμια έκτακτη ανάγκη” για την υγεία. Ενώ οι οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας θα εξαρτηθούν από το πόσο θα διαρκέσει τελικά, ο αντίκτυπός της στις αγορές τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο αρχίζει, ήδη, να έρχεται στο προσκήνιο», αναφέρει η η GlobalData.

Η GlobalData είχε εκτιμήσει στο παρελθόν ότι η θα αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 7,9% μεταξύ 2019 και 2023. Σύμφωνα με την εταιρεία, το ξέσπασμα της επιδημίας δεν αποκλείεται να μειώσει κατά περίπου το 2% τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης όσον αφορά την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Κίνα, λόγω των περιορισμένων δαπανών για ΤΠΕ τουλάχιστον στη διάρκεια αυτού του τριμήνου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This