Κορωνοϊός: 908 οι νεκροί στην Κίνα – Λήξη συναγερμού στο ΑΧΕΠΑ

Must Read

Νέο ρεκόρ θανάτων από τον κορωνοϊό κατέγραψε η Κίνα, με τα θύματα (τα περισσότερα εκ των οποίων στην Ουχάν) να φτάνουν τα 97 την Κυριακή. Αυτή ήταν και η πιο θανατηφόρα ημέρα από τότε που ξέσπασε η επιδημία.

Ο μέχρι στιγμής αριθμός των θυμάτων συνολικά έχει ανέλθει σε 908, ενώ το νούμερο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέβηκε σε 40.171, με 3.062 νέες περιπτώσεις το τελευταίο 24ωρο, κυρίως στην επαρχεία Χούμπει, όπου και ξέσπασε η επιδημία!

Ο νέος αριθμός ξεπερνά σε σύνολο εκείνον της επιδημίας SARS του 2002-2003, που είχε οδηγήσει στον θάνατο 774 ανθρώπους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία!

Λήξη συναγερμού στο ΑΧΕΠΑ

Παράλληλα, συναγερμός σήμανε σήμερα και στη χώρα μας, καθώς ασθενής με συμπτώματα γριπώδους συνδρόμου, που είχε ταξιδέψει τον Δεκέμβριο στην Κίνα, εισήχθη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
Ο ασθενής βρισκόταν σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ για προληπτικούς λόγους, ενώ οι εξετάσεις του ελέγχθηκαν από το Ινστιτούτο Παστέρ, ώστε να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα κορωναϊού ή για απλό κρούσμα γρίπης. Τελικά, προς μεγάλη ανακούφιση όλων δεν επρόκειτο για τον κορωνοϊό.
Υπενθυμίζεται ότι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς, που έχουν ορισθεί από το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Κινδυνεύουν και άνθρωποι που δεν πήγαν στην Κίνα

Η εξάπλωση του κορωνοϊού πέραν της Κίνας ενδέχεται να επιταχυνθεί, με τη μετάδοση της ασθένειας από ανθρώπους που δεν ταξίδεψαν ποτέ στη χώρα, προειδοποίησε χθες Κυριακή ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους.

«Υπάρχουν ανησυχητικά κρούσματα εξάπλωσης του 2019-nCoV από ανθρώπους που δεν είχαν ταξιδέψει» στην Κίνα, τόνισε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ μέσω Twitter.

«Ο εντοπισμός ενός μικρού αριθμού κρουσμάτων ενδέχεται να καταδεικνύει πιο εκτεταμένη εξάπλωση σε άλλες χώρες· εν συντομία, ενδέχεται να βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου», προειδοποίησε ο Αιθίοπας επιστήμων.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός ηπειρωτικής Κίνας, έχουν εντοπιστεί 350 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε περίπου τριάντα χώρες και περιοχές και δύο θάνατοι ασθενών: ο πρώτος στις Φιλιππίνες, ο δεύτερος στο Χονγκ Κονγκ.

130 τα κρούσματα στο Diamond Princess

Στο μεταξύ, οι εργαστηριακές εξετάσεις σε δείγματα επιβαινόντων στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο παραμένει σε καραντίνα στα ανοικτά της Γιοκοχάμας, επέτρεψαν να εντοπιστούν άλλα 60 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωναϊού, σύμφωνα με το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο TBS.

Ο εντοπισμός των νέων κρουσμάτων αυξάνει το σύνολο των φορέων του ιού πάνω στο πλοίο, που βρίσκεται στα νότια της ιαπωνικής πρωτεύουσας, σε 130, κατά την ίδια πηγή.

Το κρουαζιερόπλοιο, με πάνω από 1.700 επιβαίνοντες -πολλοί εξ αυτών αποβιβάστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία- τέθηκε σε καραντίνα, αρχικά δύο εβδομάδων, την 3η Φεβρουαρίου.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This