Τι αλλαγές φέρνει το Brexit στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Must Read

Η έξοδος της Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι επίσημα γεγονός εδώ και δύο εβδομάδες και πολλά ερωτηματικά εγείρονται μέχρι και σήμερα για τις συνέπειες που αυτή θα επιφέρει σε πολλούς τομείς της ζωής στην Ευρώπη.

Όσον αφορά το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα δεδομένα είναι πως ολοκληρώθηκε η θητεία των Βρετανών δικαστών και της Βρετανής γενικής εισαγγελέως. Αυτό συνεπάγεται αυτομάτως τη μείωση των δικαστών τόσο στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και στο Γενικό Δικαστήριο αφού στο μεν πρώτο διορίζεται ένας δικαστής ανά κράτος μέλος ενώ στο δεύτερο δύο ανά κράτος.

Όσο για τους γενικούς εισαγγελείς, ο αριθμός τους δεν επηρεάζεται και παραμένουν έντεκα όπως οριζόταν στην απόφαση του Συμβουλίου της 25ης Ιουνίου 2013 με την Eleanor Sharpston να παραμένει στη θέση της μέχρι να αναλάβει καθήκοντα ο διάδοχός της.

Αξίζει να αναφερθεί πως για όλες τις διαδικασίες που αφορούν το Ηνωμένο Βασίλειο για την μεταβατική περίοδο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020 αρμόδιο παραμένει το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ίδιο ισχύει για την έκδοση προδικαστικών αποφάσεων επί των σχετικών αιτήσεων που θα υποβληθούν από τα δικαστήρια του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι τη λήξη της ίδιας αυτής μεταβατικής περιόδου.

Δείτε επίσης: Θαύμα! Βρύσες σε σπίτια έριχναν… αλκοόλ αντί για νερό

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This