Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Τι αλλαγές φέρνει το Brexit στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Η έξοδος της Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι επίσημα γεγονός εδώ και δύο εβδομάδες και πολλά ερωτηματικά εγείρονται μέχρι και σήμερα για τις συνέπειες που αυτή θα επιφέρει σε πολλούς τομείς της ζωής στην Ευρώπη.

Όσον αφορά το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα δεδομένα είναι πως ολοκληρώθηκε η θητεία των Βρετανών δικαστών και της Βρετανής γενικής εισαγγελέως. Αυτό συνεπάγεται αυτομάτως τη μείωση των δικαστών τόσο στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και στο Γενικό Δικαστήριο αφού στο μεν πρώτο διορίζεται ένας δικαστής ανά κράτος μέλος ενώ στο δεύτερο δύο ανά κράτος.

Όσο για τους γενικούς εισαγγελείς, ο αριθμός τους δεν επηρεάζεται και παραμένουν έντεκα όπως οριζόταν στην απόφαση του Συμβουλίου της 25ης Ιουνίου 2013 με την Eleanor Sharpston να παραμένει στη θέση της μέχρι να αναλάβει καθήκοντα ο διάδοχός της.

Αξίζει να αναφερθεί πως για όλες τις διαδικασίες που αφορούν το Ηνωμένο Βασίλειο για την μεταβατική περίοδο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020 αρμόδιο παραμένει το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ίδιο ισχύει για την έκδοση προδικαστικών αποφάσεων επί των σχετικών αιτήσεων που θα υποβληθούν από τα δικαστήρια του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι τη λήξη της ίδιας αυτής μεταβατικής περιόδου.

Δείτε επίσης: Θαύμα! Βρύσες σε σπίτια έριχναν… αλκοόλ αντί για νερό

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ