Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Δικαστήριο δικαίωσε εταιρεία που «τιμωρούσε» το διάλειμμα για τσιγάρο με… περικοπές στο μισθό!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Εταιρεία, η οποία είχε προχωρήσει σε περικοπές στους μισθούς όσων έκαναν διάλειμμα για τσιγάρο ή φαγητό, δικαιώθηκε στο δικαστήριο!

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι η πορτογαλική ενεργειακή εταιρεία Galp, η οποία σταμάτησε να πληρώνει τους υπαλλήλους τις για τις ώρες που έκαναν διάλειμμα για να καπνίσουν ή να φάνε, δικαιώθηκε στο ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας. Μια χώρα, η οποία διαθέτει περίπου… 10 εκατομμύρια καπνιστές!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, πάντως, ένα γρήγορο διάλειμμα για καφέ ή πρωινό περιλαμβάνεται στην πολιτική της Galp, η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019, ενώ η συνδικαλιστική οργάνωση που κατέθεσε την υπόθεση στα δικαστήρια, σχεδιάζει να προσβάλει την απόφαση.

Οι πρόσφατες αλλαγές στην ισπανική νομοθεσία, απαιτούν από τις εταιρείες να καταγράφουν τις εισόδους και τις αναχωρήσεις των εργαζομένων από τον χώρο εργασίας. Η παρακολούθηση υποτίθεται ότι εμποδίζει την εκμετάλλευση των εργαζομένων και αυξάνει την ευελιξία κατά τις εργάσιμες ώρες.

Μεγάλο, εξάλλου, παραμένει και το πρόβλημα της μη αμειβόμενης υπερωριακής εργασίας στη χώρα, καθώς το 2019, μόνο, δεν πληρώθηκαν ποτέ σχεδόν τρία εκατομμύρια ώρες υπερωριών.

Στην Galp, πάντως, επιμένουν πως οι εργαζόμενοι που τρώνε στις ώρες των συμβάσεών τους, ή αφήνουν το γραφείο για τσιγάρο, δεν μπορούν να περιμένουν να πληρώνονται για όλη την εργάσιμη ημέρα!

Διαβάστε επίσης: Άνδρας έστειλε τα παράπονά του για την… τσιγκούνα φίλη του σε ιστοσελίδα για μητέρες

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ