Ρώσοι πίσω από τις «ροζ διαρροές» που ανάγκασαν σε παραίτηση τον εκλεκτό του Μακρόν

Must Read

Από την εισαγγελία του Παρισιού ανακρίνονται οι ένοχοι που βρίσκονται πίσω από τη διαρροή των καυτών βίντεο που οδήγησαν σε παραίτηση τον εκλεκτό του Μακρόν για τη δημαρχία της πόλης.

Ο ρωσικής καταγωγής καλλιτέχνης – ακτιβιστής Πιοτρ Παβλένσκι και η σύντροφός του συνελήφθησαν την Κυριακή στο Παρίσι και ανακρίνονται αναφορικά με το βίντεο από screenshots που δείχνουν τον μέχρι πρότινος υποψήφιο δήμαρχο Μπενζαμέ Γκριβό να αυνανίζεται κάνοντας sexting με μια γυναίκα, η οποία όμως δεν ήταν η σύζυγός του.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΙΣΙ
Ο Πιότρ Παβλέβσκι

Παραλήπτης των καυτών μηνυμάτων του, που εστάλησαν το 2018, φέρεται ότι ήταν η νυν σύντροφος του Παβλέβσκι, Αλεξάβντρα ντε Ταντέο. Πηγές από το περιβάλλον της Ταντέο αναφέρουν ότι η ίδια αρνείται πως έκανε κάτι μεμπτό, πέρα από το να λάβει μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου από ανώτατο πολιτικό με τον οποίο διατηρούσε τότε δεσμό.

 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΙΣΙ
Αλεξάβντρα ντε Ταντέο

Ο Παβλένσκι, από την πλευρά του, παραδέχτηκε τη διαρροή του βίντεο, λέγοντας ότι το έκανε για να αποκαλύψει την υποκρισία του 42χρονου Γκριβό, η καμπάνια του οποίου περιστρεφόταν γύρω από τις οικογενειακές αξίες, τη στιγμή που σε προσωπικό επίπεδο έπραττε διαφορετικά.

Διέκοψε την καμπάνια του

Το βίντεο ανάγκασε τον Γκριβό, παντρεμένο πατέρα τριών παιδιών, να διακόψει άρον άρον την προεκλογική του καμπάνια, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη Γαλλία, όπου συνήθης πρακτική των πολιτικών είναι να αποφεύγουν να μιλήσουν για σεξουαλικά σκάνδαλα χαρακτηρίζοντάς τα «προσωπικά ζητήματα».

Δείτε επίσης: Άνδρας σκότωσε δύο γυναίκες και τις έκρυβε τρία χρόνια στον καταψύκτη

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την ανακοίνωση της παραίτησής του είπε ότι η απόφασή του αυτή του κοστίζει, αλλά προτεραιότητά του είναι η προστασία της οικογένειάς του. Η παραίτησή του προκάλεσε πονοκέφαλο στο κόμμα Δημοκρατία Εμπρός του Μακρόν, το οποίο πασχίζει τελευταία στιγμή να βρει υποψήφιο δήμαρχο Παρισιού για τις δημοτικές εκλογές του άλλου μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παβλένσκι, ο οποίος είχε πάρει άσυλο το 2017 από τη χώρα, καταζητούνταν για καβγά στον οποίο είχε εμπλακεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Παρά το γεγονός ότι η σύλληψή του αφορούσε αυτό το συμβάν, οι Αρχές έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στο επίμαχο βίντεο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This