Στα γιατροσόφια και τα αρχαία… ματζούνια εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι Κινέζοι για τον κορωνοϊό

Must Read

Με μια δημόσια επιστολή «βόμβα», ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσον η χώρα μας, και ιδιαίτερα οι υγειονομικές της υποδομές, είναι θωρακισμένες απέναντι στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα την επιστολή που συνέταξε ο Μιχάλης Γιαννάκος, τα νοσοκομεία αναφοράς του κορωνοϊού στην Αττική (Αττικόν, «Σωτηρία», Θριάσιο) και το ΑΧΕΠΑ για τη Μακεδονία δεν έχουν την ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν περιστατικά, λόγω ανεπάρκειας σε προσωπικό και εξοπλισμό.

«Οπως και τα άλλα εφημερεύοντα νοσοκομεία, δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στην πρόκληση μιας υγειονομικής κρίσης, αφού ο αριθμός του υγειονομικού προσωπικού έχει εξαϋλωθεί» υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Περιγράφοντας τη «γύμνια» του συστήματος υγείας, ο κ. Γιαννάκος εξηγεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του, τα τρία νοσοκομεία αναφοράς διαθέτουν ελάχιστες κλίνες αρνητικής πίεσης (τρεις το Αττικό, τέσσερις το ΑΧΕΠΑ και οκτώ το «Σωτηρία»), ενώ στο ΑΧΕΠΑ δεν υπάρχει ξεχωριστή είσοδος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα που επικαλείται ο κ. Γιαννάκος είναι ότι στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης το «αποδυτήριο των τραυματιοφορέων που δεν κλείνει καλά καλά η πόρτα» έχει μετατραπεί σε δωμάτιο για τον κορωνοϊό!

«Η πόρτα είναι στον διάδρομο της Παθολογικής Κλινικής μαζί με 57 άλλους ασθενείς» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Η κατάσταση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, ανοίγει την «Κερκόπορτα» στον φονικό ιό, καθώς, αν εμφανιστεί κρούσμα «στα επείγοντα, όπως, για παράδειγμα, στα νοσοκομεία των νησιών, από την ανεξέλεγκτη είσοδο προσφύγων και μεταναστών», υπάρχουν αμφιβολίες για τον βαθμό επάρκειας προσωπικού με εξειδίκευση.

Οσα υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ βασίζονται σε έγγραφα των σωματείων και επισημαίνει ότι για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών θα πρέπει το υπουργείο Υγείας να προβεί σε 2.000 προσλήψεις με κριτήρια ΑΣΕΠ ως κατεπείγουσες. Ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου των νοσοκομειακών υποστηρίζει ότι, εξαιτίας της συρρίκνωσης του προσωπικού, οι εργαζόμενοι στα νησιά «δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν σήμερα την αυξημένη ζήτηση σε υπηρεσίες, λόγω των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων και της νοσηρότητας που υπάρχει από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης».

Δείτε επίσης: Καλεσμένοι σε εκπομπή μίλησαν για οικολογικό άγχος και το κοινό τους επιτέθηκε!

Οι μάγισσες, ο κορωνοϊός και τα μαντζούνια

Στην παραδοσιακή ιατρική έφτασαν να στραφούν οι Κινέζοι επιστήμονες για να βρουν θεραπεία για την επιδημία του κορωνοϊού Covid-2009. Ενώ αναζητούν απεγνωσμένα  θεραπεία ακόμη και σε φάρμακα για την αντιμετώπιση του ιού HIV ή του ιού Έμπολα, ξεκίνησαν εκτεταμένη έρευνα για βότανο που χρησιμοποιούνταν ως παραδοσιακή θεραπεία πριν από 2.000 χρόνια.

Οι γιατροί «είδαν κάποια αποτελέσματα» χρησιμοποιώντας βότανα της κινεζικής παραδοσιακής ιατρικής, δήλωσε στο Bloomberg ο νέος επικεφαλής των υγειονομικών Αρχών της επαρχίας Χουπέι, Γανγκ Χέσενγκ. Όπως επισημαίνει η Daily Mail η δήλωσή του είναι ενδεικτική της τακτικής που ακολουθούν οι γιατροί της Ουχάν που είναι το επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού. Για να βελτιώσουν την υγεία όσων έχουν μολυνθεί συνδυάζουν σύγχρονα φάρμακα και παραδοσιακά βότανα.

Την ίδια ώρα τρεις μεγάλης έκτασης κλινικές δοκιμές είναι σε εξέλιξη στην Κίνα με στόχο την ανακάλυψη θεραπείας ή εμβολίου που θα προστατεύει από τον Covid-2009. Οι δυο πρώτες έχουν επικεντρωθεί σε φάρμακα που χρησιμοποιούνται ήδη κατά του ιού HIV και του ιού Έμπολα. Η τρίτη αφορά φυτικό φάρμακο που χρησιμοποιούνταν πριν από 2.000 χρόνια για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων και οι ερευνητές θέλουν να διαπιστώσουν αν είναι αποτελεσματικό και εναντίον του κορωνοϊού. Στα κινέζικα το αποκαλούν «σουαν-γκχουανγκ-λιαν» και προέρχεται από αποξηραμένα φύλλα του θάμνου Lian Qiao που αποτελεί κινεζικό τύπο της φορσύθιας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This