Παρασκευή 18/6/2021

Ο Μακρόν κήρυξε τον «πόλεμο» στους ιμάμηδες της Τουρκίας, που ενεργούν στο έδαφος της Γαλλίας!

Τέλος στους ιμάμηδες από ξένες χώρες βάζει ο Εμανουέλ Μακρόν, αναλαμβάνοντας δράση, καθώς και η Γαλλία φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα από τις βλέψεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την αποστολή ιμάμηδων και δασκάλων από μουσουλμανικές χώρες.

«Η Τουρκία μπορεί να κάνει την επιλογή να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με εμάς ή όχι, αλλά δεν θα επιτρέψω σε οποιαδήποτε ξένη χώρα να τροφοδοτεί θρησκευτικές ή πολιτισμικές αποσχιστικές τάσεις στο έδαφος της Γαλλικής Δημοκρατίας. Δεν μπορούμε να έχουμε τους νόμους της Τουρκίας στο έδαφος της Γαλλίας», ξεκαθάρισε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Το πρόβλημα», σημείωσε, «προκύπτει όταν, στο όνομα μιας συγκεκριμένης θρησκείας, κάποιοι προσπαθούν να διαχωριστούν από τη δημοκρατία και να μη σέβονται τους νόμους της». Ο Εμανουέλ Μακρόν έκανε τις σχετικές δηλώσεις από τη Μιλούζ της Αλσατίας, μια περιοχή όπου ζει μεγάλη μουσουλμανική κοινότητα και η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο της εκστρατείας της γαλλικής κυβέρνησης κατά του ισλαμισμού. Κι αυτό έναν μήνα πριν από τις κρίσιμες δημοτικές εκλογές στη χώρα.

Το πρόγραμμα για το οποίο έγινε λόγος δημιουργήθηκε το 1997 και επέτρεπε σε εννέα χώρες να στέλνουν στη Γαλλία ιμάμηδες και δασκάλους για τη διδασκαλία ξένων γλωσσών και πολιτισμών, χωρίς να υπόκεινται στην εποπτεία των γαλλικών Αρχών. Στο πρόγραμμα, που απευθύνεται ετησίως σε 80.000 μαθητές, μετείχαν έως τώρα, μεταξύ άλλων, η Αλγερία, η Τυνησία, το Μαρόκο και η Τουρκία, που έστελναν κάθε χρόνο περίπου 300 ιμάμηδες στη Γαλλία. Έτσι, η κυβέρνηση Μακρόν ζήτησε από το Γαλλικό Μουσουλμανικό Συμβούλιο να βρει λύσεις και να εκπαιδεύσει ιμάμηδες που θα μιλούν γαλλικά και δεν θα διασπείρουν ισλαμιστικές απόψεις.

Η Τουρκία βρίσκεται πίσω από την κατασκευή (μέσω χρηματοδότησης ή/και άλλων υποστηρικτικών μέσων) δεκάδων τζαμιών στη Γαλλία, με όργανο την Diyanet (Directorate of Religious Affairs – Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων), που φροντίζει για την ενίσχυση της τουρκικής επιρροής στο εξωτερικό.

Από την πλευρά του, βέβαια, ο πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, Μουσταφά Σεντόπ, κατηγόρησε τον Γάλλο πρόεδρο για ισλαμοφοβική στάση και ρατσιστικό και γεμάτο σφαγές παρελθόν!

Δείτε επίσης: Δεν φοβήθηκαν τους Τούρκους – Κανονικά τον Απρίλιο οι γεωτρήσεις στο οικόπεδο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ από ΕΝΙ και Total

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ