Ο Μακρόν κήρυξε τον «πόλεμο» στους ιμάμηδες της Τουρκίας, που ενεργούν στο έδαφος της Γαλλίας!

Must Read

Τέλος στους ιμάμηδες από ξένες χώρες βάζει ο Εμανουέλ Μακρόν, αναλαμβάνοντας δράση, καθώς και η Γαλλία φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα από τις βλέψεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την αποστολή ιμάμηδων και δασκάλων από μουσουλμανικές χώρες.

«Η Τουρκία μπορεί να κάνει την επιλογή να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με εμάς ή όχι, αλλά δεν θα επιτρέψω σε οποιαδήποτε ξένη χώρα να τροφοδοτεί θρησκευτικές ή πολιτισμικές αποσχιστικές τάσεις στο έδαφος της Γαλλικής Δημοκρατίας. Δεν μπορούμε να έχουμε τους νόμους της Τουρκίας στο έδαφος της Γαλλίας», ξεκαθάρισε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Το πρόβλημα», σημείωσε, «προκύπτει όταν, στο όνομα μιας συγκεκριμένης θρησκείας, κάποιοι προσπαθούν να διαχωριστούν από τη δημοκρατία και να μη σέβονται τους νόμους της». Ο Εμανουέλ Μακρόν έκανε τις σχετικές δηλώσεις από τη Μιλούζ της Αλσατίας, μια περιοχή όπου ζει μεγάλη μουσουλμανική κοινότητα και η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο της εκστρατείας της γαλλικής κυβέρνησης κατά του ισλαμισμού. Κι αυτό έναν μήνα πριν από τις κρίσιμες δημοτικές εκλογές στη χώρα.

Το πρόγραμμα για το οποίο έγινε λόγος δημιουργήθηκε το 1997 και επέτρεπε σε εννέα χώρες να στέλνουν στη Γαλλία ιμάμηδες και δασκάλους για τη διδασκαλία ξένων γλωσσών και πολιτισμών, χωρίς να υπόκεινται στην εποπτεία των γαλλικών Αρχών. Στο πρόγραμμα, που απευθύνεται ετησίως σε 80.000 μαθητές, μετείχαν έως τώρα, μεταξύ άλλων, η Αλγερία, η Τυνησία, το Μαρόκο και η Τουρκία, που έστελναν κάθε χρόνο περίπου 300 ιμάμηδες στη Γαλλία. Έτσι, η κυβέρνηση Μακρόν ζήτησε από το Γαλλικό Μουσουλμανικό Συμβούλιο να βρει λύσεις και να εκπαιδεύσει ιμάμηδες που θα μιλούν γαλλικά και δεν θα διασπείρουν ισλαμιστικές απόψεις.

Η Τουρκία βρίσκεται πίσω από την κατασκευή (μέσω χρηματοδότησης ή/και άλλων υποστηρικτικών μέσων) δεκάδων τζαμιών στη Γαλλία, με όργανο την Diyanet (Directorate of Religious Affairs – Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων), που φροντίζει για την ενίσχυση της τουρκικής επιρροής στο εξωτερικό.

Από την πλευρά του, βέβαια, ο πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, Μουσταφά Σεντόπ, κατηγόρησε τον Γάλλο πρόεδρο για ισλαμοφοβική στάση και ρατσιστικό και γεμάτο σφαγές παρελθόν!

Δείτε επίσης: Δεν φοβήθηκαν τους Τούρκους – Κανονικά τον Απρίλιο οι γεωτρήσεις στο οικόπεδο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ από ΕΝΙ και Total

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This