Πνιγμένη στα σκουπίδια η «αιώνια πόλη»…

Must Read

Ο… υπερβολικός τουρισμός έχει τα καλά του, αλλά έχει και τα κακά του. Από τη μία φέρνει χρήματα στα ταμεία, από την άλλη συσσωρεύει σκουπίδια στους δρόμους!

Ο λόγος για τα σκουπίδια, που κοντεύουν να «πνίξουν» τη Ρώμη, η διοίκηση της οποίας αδυνατεί να διαχειριστεί  τους 1.000 τόνους απορριμμάτων, που συσσωρεύονται καθημερινά στους δρόμους της.

Το σύστημα διαφοροποιημένης συλλογής υπολειτουργεί, δυστυχώς, ενώ και τα μισά από τα εξειδικευμένα απορριμματοφόρα είναι καθηλωμένα λόγω βλαβών. Σημειώνεται ότι όταν μιλάμε στην Ιταλία για διαφοροποιημένη συλλογή απορριμάτων εννοούμε εκτός από την ανακύκλωση γυαλιού και πλαστικού και εκείνη των φλουδών φρούτων και λαχανικών.

Την κατάσταση επιβαρύνει και το γεγονός ότι υπάρχουν λιγοστά σημεία εναπόθεσης απορριμμάτων. Έτσι, έχει δημιουργηθεί μία ασφυκτική κατάσταση για τους κατοίκους, η οποία οπωσδήποτε εντάθηκε τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας του καύσωνα.

Η κατάσταση έχει καταστεί τόσο ανησυχητική, που ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Ρώμης, Αντόνιο Μάτζι, αποφάσισε να αποστείλει επείγουσα επιστολή στη δήμαρχο, Βιρτζίνια Ράτζι, τον διοικητή της Περιφέρειας του Λατίου, Νικόλα Τζινγκαρέτι, τους υπουργούς Υγείας, Τζούλια Γκρίλο και Περιβάλλοντος, Σέρτζο Κόστα.

Πέρα από την περιγραφή της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στα πεζοδρόμια της πόλης από τα βουνά των σκουπιδιών, ο Μάτζι επισημαίνει τους κινδύνους για την υγεία από τα βακτηρίδια και τα παράσιτα, που αναπτύσσονται λόγω της αποσύνθεσης και της ανόδου της θερμοκρασίας, αλλά και από την «ανησυχητική εισβολή ζώων», όπως μύγες, κατσαρίδες, ποντίκια και γλάρους, που τρέφονται από τα απορρίμματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This