Ο κορωνοϊός και στους… Αγίους Τόπους!

Must Read

Συναγερμός έχει σημάνει στους Αγίους Τόπους, έναν άκρως δημοφιλή τουριστικό προορισμό για Έλληνες και όχι μόνο, μετά την επίσκεψη ομάδας Νοτιοκορεατών τουριστών, ορισμένοι εκ των οποίων βρέθηκαν θετικοί στον ιό μετά την επιστροφή τους στη χώρα τους.

Οι εννέα τουρίστες επισκέφθηκαν ορισμένα από το πιο πολυσύχναστα αξιοθέατα της περιοχής, όπως ο Ναός του Παναγίου Τάφου στην παλιά Ιερουσαλήμ και η Σπηλιά των Πατριαρχών στη Δυτική Όχθη, γι’ αυτό και το υπουργείο Υγείας της χώρας ζητεί από όποιον ήρθε σε στενή επαφή μαζί τους να το αναφέρει στις Αρχές και να παραμείνει περιορισμένος στο σπίτι του για 14 ημέρες, παρακολουθώντας την εξέλιξη της υγείας του.

Στην Ιταλία

Την ίδια στιγμή, στη γειτονική Ιταλία έχουν καταγραφεί ήδη 6 νεκροί, με τα κρούσματα να ξεπερνούν τα 213. Οι Αρχές απαγόρευσαν την είσοδο και την έξοδο σε 12 πόλεις, ενώ αναβλήθηκαν όλες οι αθλητικές δραστηριότητες στις περιφέρειες Βένετο και Λομβαρδία, συμπεριλαμβανομένων των ποδοσφαιρικών αγώνων της Α’ Εθνικής, αλλά και των εκδηλώσεων του παραδοσιακού Καρναβαλιού της Βενετίας. Επιπλέον, ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, ζήτησε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης όλη την επόμενη εβδομάδα, ενώ ο Τζόρτζιο Αρμάνι αποφάσισε να τελέσει κεκλεισμένων των θυρών την επίδειξή του.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν επίσης η δήλωση Κινέζου επαρχιακού αξιωματούχου ότι η περίοδος επώασης του ιού μπορεί να φτάσει τις 27 ημέρες, αλλά και τα αποτελέσματα μελέτης του Imperial College, σύμφωνα με την οποία τα 2/3 των κρουσμάτων του Covid-19 που βγήκαν από την Κίνα δεν έχουν εντοπισθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, με πιθανό αποτέλεσμα πολλαπλές μη εντοπισμένες αλυσίδες διάδοσης εκτός της Κίνας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This