Κροατία: Έκαψαν ομοίωμα γκέι ζευγαριού και πανηγύριζε… ολόκληρο το χωριό! (video)

Must Read

Ομοίωμα το οποίο αναπαριστούσε γκέι ζευγάρι που είχε στην αγκαλιά του ένα παιδάκι, έκαψαν εν είδει «βασιλιά Καρνάβαλου» σε χωριό της Κροατίας, με άπαντες τους παρευρικόμενους να χειροκροτούν κατενθουσιασμένοι!

Το εν λόγω άκρως ομοφοβικό περιστατικό συνέβη στο Ίμοτσκι της Νότιας Κροατίας την Κυριακή που μας πέρασε, λίγο μετά το τέλος της καρναβαλίστικης παρέλασης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων του χωριού.

Όπως μπορείτε να δείτε στις σχετικές φωτογραφίες, το ομοίωμα αποτελούνταν από ένα ανδρικό σώμα με δύο κεφάλια, τα οποία φιλιούνται στο στόμα, ενώ στο λαιμό τους ήταν τυλιγμένο ένα κασκόλ στα χρώματα του ουράνιου τόξου, που αποτελεί το σύμβολο των γκέι.

Στην αγκαλιά του δε, το «ζεύγος» κρατούσε μια κούκλα που παρίστανε το παιδί τους, η οποία, μάλιστα, είχε για πρόσωπο εκείνο του Nenad Stazić, βουλευτή του Αριστερού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, που είχε δηλώσει ότι ο νόμος πρέπει να επιτρέπει και να ενθαρρύνει τα ομόφυλα ζευγάρια να αποκτούν οικογένεια και παιδιά!

Η τύχη του γκέι ζευγαριού ήταν να παραδοθεί ολοσχερώς στις φλόγες, τη στιγμή που το συγκεντρωμένο πλήθος, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, πανηγύριζε χειροκροτώντας και χορεύοντας.

κροατια καυση γκει ζευγους καρναβαλι

Μάλιστα, ένας από τους εκφωνητές της εκδήλωσης, είπε: «Το κεφάλι μου γυρίζει από αυτήν την κουλτούρα θανάτου. Φέτος, ας βάλουμε φωτιά σ’ αυτή την αλλόκοτη οικογένεια, με μωρό τον Nenad Stazić!»

Αξίζει να σημειωθεί πως η Κροατία απαγορεύει επισήμως τις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, ενώ τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να συνάψουν μόνο σύμφωνο συμβίωσης, που τους παρέχει πολύ περιορισμένα δικαιώματα. Μέσω δημοψηφίσματος το 2013, εξάλλου, η χώρα επέβαλε συνταγματική απαγόρευση του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, με το 66% των ψηφοφόρων να υποστηρίζει αυτήν την απαγόρευση, μετά από μια δυνατή εκστρατεία κατά των γκέι δικαιωμάτων, που υποστηρίχθηκε από την καθολική εκκλησία.

προεδρος κροατιας
Zoran Milanović

Για το δυσάρεστο συμβάν τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της Κροατίας, Zoran Milanović, με σχετική ανάρτησή του στο Facebook:
«Το συμβολικό κάψιμο του ζευγαριού ομοφυλοφίλων μ’ ένα παιδί στην πόλη Ίμοτσκι είναι απάνθρωπο, δυσάρεστο και εντελώς απαράδεκτο υπό την κάλυψη των καρναβαλικών εορτασμών. Το μίσος για τους άλλους, η μισαλλοδοξία και η απανθρωπιά δεν είναι, και ποτέ δε θα είναι, κροατική παράδοση. Θα παρακολουθώ την ανταπόκριση των δημόσιων θεσμών μας, ειδικά από τη στιγμή που την καύση παρακολούθησαν πολλά παιδιά, που είδαν τη διάδοση του μίσους και την υποκίνηση σε βία».

  • Δείτε βίντεο από την καρναβαλική παρέλαση στην Ίμοτσκι, η οποία είχε την απαράδεκτη αυτή κατάληξη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This