Μεταξύ των μελών σέκτας το 68% των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Νότια Κορέα – Ετοιμάζονται για εξέταση 215.000 άνθρωποι!

Must Read

Περίπου το 68% των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Νότια Κορέα συνδέονται με την σέκτα της «Εκκλησίας Σιντσεόνζι του Ιησού» στην πόλη Νταεγκού, όπου αναφέρθηκε και το πρώτο κρούσμα στη χώρα, μια 61χρονη γυναίκα, για την οποία δεν υπάρχει, ωστόσο, καμία πληροφορία για το πώς προσβλήθηκε.

Έχοντας διαπιστώσει το γεγονός της έξαρσης της επιδημίας μεταξύ των μελών της αίρεσης, οι υγειονομικές αρχές της χώρας αποφάσισαν και ετοιμάζονται να υποβάλουν τα περισσότερα από 200.000 μέλη της σε εξετάσεις για τον κορωνοϊό.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στη Νότια Κορέα έφτασε τους 977 ανθρώπους, εγείροντας φόβους για πανδημία. Ο πρόεδρος της χώρας, Μουν Τζε-ιν, δήλωσε ότι «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή», ωστόσο η κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει αποκλεισμό στην πόλη.

Στο μεταξύ, και ένα μέλος του πληρώματος καμπίνας της αεροπορικής εταιρείας «Korean Air» βρέθηκε θετικό στον ιό, αναγκάζοντάς την να κλείσει το γραφείο της κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ίντσεον, όπου βρίσκεται η αίθουσα ενημέρωσης των πληρωμάτων της εταιρείας…

Δείτε επίσης: Τι συστήνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για την προφύλαξη από τον κορωνοϊό

Η Νότια Κορέα ανέφερε τον δέκατο θάνατο από τον ιό, την ώρα που το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (KCDC) ανέφερε 144 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Πολλά από τα νέα κρούσματα βρίσκονται στην Νταεγκού, όπου έχει έδρα η «Εκκλησία Σιντσεόνζι του Ιησού», και στη γειτονική επαρχία «Βόρεια Γκιεονγκσάνγκ», σύμφωνα με το KCDC.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ήδη υπέβαλαν σε εξετάσεις 13.000 ανθρώπους χθες, Δευτέρα, και ότι αναμένουν να εξετάσουν άλλους 12.500 σήμερα, δηλαδή 7.500 περισσότερους την ημέρα από αυτούς που εξέταζαν προηγουμένως, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κάθε συσκευή εξέτασης για τον εντοπισμό του Covid-19 χρησιμοποιείται τώρα για τέσσερα τεστ την ημέρα, ενώ μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιείτο για τρία, σύμφωνα με το KCDC. Κάθε τεστ χρειάζεται δύο με τρεις ώρες.

Ο επικεφαλής της «Εκκλησίας Σιντσεόνζι του Ιησού» δήλωσε ότι συμφώνησε να δώσει στις αρχές τα ονόματα όλων των μελών της στη Νότια Κορέα, τα οποία υπολογίζονται από μέσα ενημέρωσης σε περίπου 215.000.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This