Ο θανατηφόρος ιός έπληξε και τις πωλήσεις… ηλεκτρονικών υπολογιστών!

Must Read

Κι όμως, ο κορωνοϊός έπληξε και την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς μέσα στο 2020, οι διεθνείς πωλήσεις τους υποχωρούν, σε ποσοστό που αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 3,3% και 9%!

Σύμφωνα με τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις της Canalys, ειδικά το 1ο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών αναμένεται να μειωθούν σε όγκο μεταξύ 10,1% και 20,6%. Ο αντίκτυπος του συναγερμού που έχει σημάνει ο κορωνοϊός, θα παραμείνει ορατός και στο 2ο τρίμηνο του 2020, οπότε εκτιμάται ότι οι αποστολές θα μειωθούν σε ποσοστό μεταξύ 8,9% (το βέλτιστο σενάριο) και 23,4% (το χειρότερο σενάριο κατά την εταιρεία). Και για να μιλήσουμε με αριθμούς, το χειρότερο δυνατό σενάριο, τοποθετεί τον όγκο των πωλήσεων στα 362 εκατ. συσκευές, έναντι των 396 εκατ. τεμαχίων το 2019.

«Στο βέλτιστο σενάριο, τα επίπεδα παραγωγής αναμένεται να επανέλθουν σε πλήρη ομαλοποίηση μέχρι τον Απρίλιο του 2020, οπότε το μεγαλύτερο πλήγμα για την αγορά θα είναι η πορεία των πωλήσεων κατά τα δύο πρώτα τρίμηνα του έτους, με την ανάκαμψη της αγοράς να σημειώνεται στο 3ο και το 4ο τρίμηνο», αναφέρουν οι αναλυτές.

Το χείριστο σενάριο

Από την άλλη, υπάρχει και η πιθανότητα να ισχύσει το χείριστο δυνατό σενάριο, σύμφωνα πάντα με την ανάλυση της Canalys, το οποίο προβλέπει πως τα επίπεδα παραγωγής δεν θα επανέλθουν σε πλήρη κανονικότητα πριν από τον Ιούνιο του 2020. Σύμφωνα με τις υποθέσεις αυτού του σεναρίου, «τα επίπεδα παραγωγής και ζήτησης στην Κίνα θα διαρκέσουν ακόμη περισσότερο και θα επανακάμψουν μετά από τα τέλη του έτους», αναφέρουν οι αναλυτές.

Και στα δύο σενάρια που εξετάζει η εταιρεία, η Κίνα, μία από τις μεγαλύτερες περιφέρειες για την παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών, είναι αυτή που θα επηρεαστεί περισσότερο. Το ακραίο σενάριο τοποθετεί την πτώση των πωλήσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών στην αγορά της Κίνας στο 12% το 2020 σε σχέση με το 2019, με τη σταθεροποίηση να τοποθετείται στο 2021. Ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς την περίοδο μεταξύ 2021 και 2024 εκτιμάται σε 6,3%, σύμφωνα με την Canalys.

Παγκόσμιος κόμβος η Κίνα

Από τη στιγμή που η Κίνα, η οποία αποτελεί τον παγκόσμιο κόμβο για την αλυσίδα παραγωγής και εφοδιασμού της αγοράς ηλεκτρονικών υπολογιστών, είναι εκείνη που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία του κορωνοϊού, αυτό ήδη έχει επιφέρει σοβαρές αρρυθμίες στις διαδικτυακές πωλήσεις εντός της κινεζικής αγοράς, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές.

Διαβάστε επίσης: Μεταξύ των μελών σέκτας το 68% των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Νότια Κορέα – Ετοιμάζονται για εξέταση 215.000 άνθρωποι! 

Αναμενόμενα υπάρχει και έλλειψη εφοδιασμού εξαρτημάτων και ανταλλακτικών και σε άλλες αγορές του πλανήτη. «Οι προμηθευτές στην περιοχή του Ασίας-Ειρηνικού αντιμετωπίζουν την απροσδόκητη πρόκληση να αντιμετωπίσουν την αιφνίδια έκρηξη του COVID-19. Η κρίση είναι και παραμένει σε μεγάλο βαθμό απρόβλεπτη», σημειώνει η Canalys.

Τέλος, οι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι η επιδημία έχει επηρεάσει αρκετές άλλες βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των smartphones, της αυτοκινητοβιομηχανίας, της τηλεόρασης, των «έξυπνων» βοηθών, αλλά και των περιφερειακών για βιντεοπαιχνίδια.

Διαβάστε επίσης: Τι συστήνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για την προφύλαξη από τον κορωνοϊό

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This