Συρία: Τηλεφώνημα Ερντογάν στον Πούτιν για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ιντλίμπ

Must Read

Μπορεί τα στρατεύματά τους να ανταλλάζουν πυρά, αλλά οι δυο τους τα λένε στο τηλέφωνο, προσπαθώντας (;) να βρουν λύσεις. Μετά την κλιμάκωση της έντασης στην Ιντλίμπ της Συρίας, ο Ερντογάν κάλεσε τον Πούτιν στο τηλέφωνο, για να δουν τι μπορεί να γίνει.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξη Τύπου, η Ρωσία είναι δεσμευμένη από τις συμφωνίες του Σότσι για την Ιντλίμπ, συμφωνίες που η Τουρκία δεν τηρεί, αλλά αντίθετα συνεχώς παραβαίνει.

Ο Λαβρόφ δήλωσε πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν ξεκαθάρισε ότι θεωρεί προτεραιότητα την  καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας στη Συρία.

Η επιδείνωση στην Ιντλίμπ

Η κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ κλιμακώθηκε μετά τις 27 Φεβρουαρίου, όταν τρομοκράτες από την ομάδα Χαγιάτ Ταχρίρ Ασ Σαμ ξεκίνησαν μεγάλη επίθεση στις θέσεις του συριακού στρατού. Οι δυνάμεις του Άσαντ -με τη συνδρομή των Ρώσων- αντέστρεψαν τα πυρά. Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, μαζί με τους μαχητές ήταν εκεί και ο τουρκικός στρατός, που, όμως, δεν έπρεπε να βρίσκεται εκεί.

Από την πλευρά της, η Τουρκία καλεί τη διεθνή κοινότητα να κάνει την Ιντλίμπ ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.

Σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο αναφέρει επίσης:
«Και οι δύο πλευρές υπογράμμισαν την ανάγκη επιβολής επιπλέον μέτρων για την ομαλοποίηση της κατάστασης στα βορειοδυτικά της Συρίας. Συμφώνησαν να ενεργοποιήσουν τις σχετικές διυπηρεσιακές διαβουλεύσεις και να εξετάσουν την πιθανότητα συνάντησης σε υψηλό επίπεδο στο προσεχές μέλλον» σημειώνει το Κρεμλίνο.

Δείτε επίσης: Ενισχύουν με στρατό τον Έβρο! 500 μετανάστες επιχειρούν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος – Σφράγισαν τo τελωνείο στις Καστανιές (video)

Νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, υπογράμμισε ότι η Συρία έχει κάθε δικαίωμα να πολεμά κατά των τρομοκρατών στην Ιντλίμπ και αυτό είναι κάτι που, όπως διεμήνυσε, η Μόσχα δεν μπορεί να το απαγορεύσει.

Υπενθυμίζεται ότι, οι τουρκικές αρχές ανέφεραν το βράδυ της Πέμπτης ότι 33 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επιθέσεις της Συρίας στην Ιντλίμπ.

Δείτε επίσης: Η Τουρκία θέλει να μας «πνίξει» στους μετανάστες – Ο Ερντογάν άνοιξε τα σύνορα για τους Σύρους πρόσφυγες – Κατακλύζουν ήδη τον Έβρο (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This