«Πεδίο μάχης» στο Παρίσι, για τις 12 υποψηφιότητες του Πολάνσκι στα Βραβεία Σεζάρ! (video)

Must Read

Μπορεί ο Ρομάν Πολάνσκι να γύρισε την πλάτη του στα «γαλλικά Όσκαρ», φοβούμενος πιθανό… λιντσάρισμα από ακτιβιστές, οι τελευταίοι ωστόσο, έδωσαν πάραυτα, βροντερό παρών έξω από τη Salle Pleyel στο Παρίσι, διαμαρτυρόμενοι για την ενδεχόμενη βράβευση του με ένα ή περισσότερα βραβεία Σεζάρ!    

Μάλιστα, η γαλλική αστυνομία έφτασε στο σημείο να εκτοξεύσει δακρυγόνα, προκειμένου να καταφέρει να απωθήσει τους… αλλόφρονες διαδηλωτές.

  • Δείτε φωτογραφίες από τις ταραχές:

βραβεια σεζαρ πολανσκι φασαριες βραβεια σεζαρ πολανσκι φασαριες βραβεια σεζαρ πολανσκι φασαριες βραβεια σεζαρ πολανσκι φασαριες βραβεια σεζαρ πολανσκι φασαριες βραβεια σεζαρ πολανσκι φασαριες βραβεια σεζαρ πολανσκι φασαριες βραβεια σεζαρ πολανσκι φασαριες

  • Δείτε βίντεο από τις ταραχές:

https://twitter.com/Atlantide4world/status/1233459545986469888

Θύελλα αντιδράσεων

Ο αμφιλεγόμενος Γαλλο-Πολωνός σκηνοθέτης είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, επειδή η νέα ταινία του με τίτλο «Κατηγορώ» κατάφερε να συγκεντρώσει 12 υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένης και καλύτερης ταινίας, στα φετινά βραβεία Σεζάρ.

«Ξέρουμε πώς θα εξελιχτεί η βραδιά. Ακτιβίστριες έχουν ήδη απειλήσει με δημόσιο λιντσάρισμα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο 87χρονος σκηνοθέτης, ο οποίος παραμένει καταζητούμενος στις ΗΠΑ με την κατηγορία βιασμού 13χρονου κοριτσιού το 1977!

Η απόφασή του πάρθηκε, όπως είπε, με γνώμονα την προστασία των μελών της οικογένειάς του, τα οποία έχουν υποστεί αλλεπάλληλα ψυχικά τραύματα από τις προσβολές που έχουν δεχτεί όλα αυτά τα χρόνια.

Διαβάστε επίσης: «Τα Παράσιτα»… ανακαινίζουν τα ημιυπόγεια της Ν. Κορέας

Εκτός από τις φεμινιστικές οργανώσεις, την αντίδρασή της εξέφρασε και η Marlène Schiappa, υφυπουργός ισότητας της χώρας, γεγονός που οδήγησε στην παραίτηση σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου της ακαδημίας βραβείων Σεζάρ!

Από τους ελάχιστους που στάθηκαν στο πλευρό του, αν όχι η μόνη, ήταν η Μπριζίτ Μπαρντό, η οποία, σε γραπτή της δήλωση στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε ότι «ευτυχώς που υπάρχει ο Πολάνσκι και σώζεται ο κινηματογράφος από τη μετριότητα».

  • Δείτε το trailer της ταινίας:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This