Τετάρτη 12/5/2021

Αυστραλία: Κλείνει μετά από 85 χρόνια το μοναδικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, λόγω ανταγωνισμού από το Internet!

«Λουκέτο» βάζει το Australian Associated Press, το μοναδικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της Αυστραλίας, επειδή δεν είναι κερδοφόρο!

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσαν οι επικεφαλής του, το AAP θα κλείσει τον Ιούνιο, έπειτα από 85 χρόνια παρουσίας στο εθνικό τοπίο των μέσων ενημέρωσης. Για το εν λόγω κλείσιμο ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του πρακτορείου στο Σίδνεϊ.

«Το AAP είναι από το 1935 ένας κρίσιμης σημασίας παράγοντας της δημοσιογραφίας στην Αυστραλία και το γεγονός ότι θα εξαφανισθεί είναι τραγικό», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του, ο Μπρους Ντέιβιντσον. Μάλιστα, την τύχη του πρακτορείου θα έχει και η θυγατρική εκδοτική εταιρεία «Pagemasters», η οποία θα κλείσει τέλη Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης: Αμερικανική ζυθοποιία βοηθάει σκύλους να βρουν σπίτι με τον πιο ευφάνταστο τρόπο! (video)

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το AAP απέδωσε το ανακοινωθέν κλείσιμό του στις «χωρίς προηγούμενο επιπτώσεις» του ανταγωνισμού από τις πλατφόρμες του Internet, που διανέμουν δωρεάν την ενημέρωση. «Βρισκόμαστε στο σημείο όπου δεν είναι πλέον βιώσιμο να συνεχίσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του πρακτορείου.

Αυτή τη στιγμή η συντακτική ομάδα του AAP απαριθμεί περίπου 180 πρόσωπα , με τη διεύθυνση να αναφέρει πως 30 με 50 από τους συγκεκριμένους δύναται να επανατοποθετηθούν στις εταιρείες των δύο κύριων μετόχων, των εταιρειών «Nine» και «News Corp Australia».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ