Μας… γράφει πάλι η Μέρκελ! Προγραμματίζει συνάντηση με τον Ερντογάν κι αφήνει εκτός την Ελλάδα

Must Read

Επιμένει να σπεκουλάρει παρασκηνιακά σε βάρος της Ελλάδας η Γερμανία, αφήνοντας εκτός συζητήσεων για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό τη χώρα μας, κι ενώ επιδιώκει να ανταλλάξει «απόψεις για το ζήτημα» με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ενώ πια είναι πασιφανές ότι η καγκελάριος σχεδόν… ικετεύει τον «σουλτάνο» για συνομιλίες, χθες υψηλόβαθμο στέλεχος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης στα τέλη της εβδομάδας της Άνγκελα Μέρκελ με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Όπως τόνισε ειδικότερα ο Μίχαελ Γκρόσε Μπρέμερ, μια συνάντηση της Μέρκελ με τον Μακρόν, τον Πούτιν και τον Ερντογάν για την προσφυγική κρίση και τη Συρία θα μπορούσε να λάβει χώρα ενδεχομένως την Παρασκευή. Παρά το γεγονός εντούτοις ότι ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πσκόφ, διαμήνυε στη συνέχεια ότι προς το παρόν «δεν υπάρχουν σχέδια» για μια τέτοια συνάντηση, και μόνο η διάθεση που επιδεικνύουν οι Γερμανοί προς αυτή την κατεύθυνση σημαίνει πολλά. Για την ακρίβεια, δείχνουν με τον πιο ωμό τρόπο ότι, όπως και στο θέμα της Λιβύης, έτσι και τώρα, λογαριάζουν μόνο με τον «σουλτάνο» και χωρίς την Ελλάδα.

Δήλωση με πολλαπλές αναγνώσεις έκανε χθες και το φαβορί για την προεδρία του CDU Φρίντριχ Μερτς. Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις χιλιάδες των προσφύγων και μεταναστών διαμήνυσε: «Δεν μπορούμε να σας δεχτούμε εδώ», υπογραμμίζοντας ότι δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί η κατάσταση του 2015 «όπου χάθηκε ο έλεγχος».

Ακόμη είναι σαφές ότι οι Γερμανοί επικοινωνιακά «συμπονούν» την Ελλάδα μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά με τίποτε δεν θέλουν να επιμεριστούν ευθύνες στη βάση της συνεννόησης μεταξύ εταίρων. Εκτός του Μερτς και ο υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζέεχοφερ, υπογράμμιζε πως «πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι τα σύνορά μας δεν είναι ανοιχτά». Ζήτησε, μάλιστα, οι βουλευτές να αποφεύγουν να μιλάνε για ενδεχόμενη υποδοχή προσφύγων από τη Γερμανία!

Την ίδια ώρα κι ενώ ο Χάικο Μάας, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, επιχειρούσε έστω για τους τύπους να κρατήσει τα διπλωματικά προσχήματα, τονίζοντας ότι «δεν επιτρέπεται να αφήσουμε την Ελλάδα μόνη της ή να αφήνουμε τους πρόσφυγες να γίνονται έρμαιο γεωπολιτικών συμφερόντων», μέσω twitter, δεχόταν την επίθεση του Μεβλούτ Τσαβούσουγλου.

«Θα πίστευα ευχαρίστως τα προειδοποιητικά λόγια σου. Αλλά μόνο εάν μιλούσες και στους Έλληνες φίλους σου, οι οποίοι σκοτώνουν χωρίς οίκτο πρόσφυγες στα σύνορά τους» τόνιζε προκλητικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών που χθες επέμενε, συντηρώντας την τουρκική προπαγάνδα, στην επικίνδυνη ρητορική της Άγκυρας.

«Τι βλέπουμε από τη μία πλευρά; Τρεις μετανάστες πέθαναν. Ενώ κάποιος τρέχει, πυροβολείται από πίσω. Διανέμουν κυνηγετικά όπλα σε όλους τους αγρότες εκεί, έτσι προκειμένου να ρίχνουν τους μετανάστες» υπογράμμιζε ο Τσαβούσογλου, ο οποίος έχει κατηγορήσει τις ελληνικές Αρχές και περί επίθεσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This