Συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν στη Μόσχα για την εκτόνωση της έντασης στη Συρία

Must Read

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, και ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συναντιούνται σήμερα στη Μόσχα, με στόχο την εξεύρεση λύσης για την αποκλιμάκωση της έντασης στη Συρία, αν και το ενδεχόμενο ανοιχτής σύρραξης μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας στο συριακό έδαφος είναι πλέον ορατό.

Η συνάντηση πραγματοποιείται μετά από αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις των Ρώσων προς τους Τούρκους να σταματήσουν να προστατεύουν τους τζιχαντιστές στην Ιντλίμπ, η οποία αποτελεί το τελευταίο προπύργιο των Σύρων ανταρτών και τζιχαντιστών στη βορειοδυτική Συρία, όπου η Τουρκία διεξάγει από τα τέλη Φεβρουαρίου ευρεία επιχείρηση εναντίον του συριακού στρατού.

Η κλιμάκωση της έντασης στο πεδίο της μάχης έχει οδηγήσει και σε διπλωματική ένταση μεταξύ της Ρωσίας, συμμάχου του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ, και της Τουρκίας, που στηρίζει τους Σύρους αντάρτες.

Δείτε επίσης: Αποστομωτική απάντηση κατοίκου του Έβρου στην ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα

Μία ημέρα πριν από τη συνάντηση με τον ομόλογό του ο Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα να συμφωνήσουν «σε εκεχειρία στην επαρχία Ιντλίμπ το συντομότερο δυνατό».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επεσήμανε ότι οι δύο ηγέτες ίσως συμφωνήσουν μετά τη συνάντησή τους για τα αίτια της κρίσης και συζητήσουν «κοινά μέτρα» για τον τερματισμό της.

«Ίσως μετά τις συζητήσεις Πούτιν και Ερντογάν ανακοινωθεί εκεχειρία, όμως αυτό θα είναι απλώς ένα σόου», εκτίμησε Δυτικός διπλωμάτης.

Η Τουρκία έχει καταρρίψει τρία πολεμικά αεροσκάφη της Συρίας και έχει σκοτώσει, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δεκάδες Σύρους στρατιώτες, παραβιάζοντας τη συμφωνία την οποία υπέγραψαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι το 2018 περί εκεχειρίας στην περιοχή και τη δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης.

Δείτε επίσης: Βίντεο-απάντηση στα ψέματα του Ερντογάν: Οπλισμένοι Τούρκοι αναγκάζουν μετανάστες να περάσουν στην Ελλάδα!

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This