Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

Πηγή μετάδοσης ασθενειών και τα χρήματα!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Τα χρήματα αποτελούν πηγή μετάδοσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία, που ζητάει από όλους τους ανθρώπους να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο της χρηματικές συναλλαγές. Σαν άλλο… υπουργείο Οικονομικών ο ΠΟΥ, ουσιαστικά συμβουλεύει στη χρήση κάρτας, που κι αυτή όμως πρέπει να καθαρίζεται εφόσον αλλάζει χέρια.

«Γνωρίζουμε ότι τα χρήματα αλλάζουν συχνά χέρια και μπορεί να μεταφέρουν όλων των ειδών τα βακτήρια και τους ιούς» δήλωσε εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην «Telegraph», σημειώνοντας ότι «θα συμβουλεύαμε τους ανθρώπους να πλένουν τα χέρια τους, αφού πιάσουν χρήματα και να αποφεύγουν να αγγίζουν το πρόσωπό τους». Ο αξιωματούχος συνέστησε, επίσης, τις ανέπαφες πληρωμές, όπου είναι δυνατόν, για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου μετάδοσης του Covid-19.

Παρ’ όλα αυτά και παρά το γεγονός ότι ο κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί και μέσω αντικειμένων, οι πιθανότητες να κολλήσει κάποιος με αυτόν τον τρόπο είναι χαμηλές. «Η ποσότητα του ιού, που εντοπίζεται δυνητικά σε ένα άψυχο αντικείμενο, είναι συνήθως πολύ μικρή» δήλωσε χθες η δρ Κριστίν Τάιτ Μπούρκαρντ, ειδικός στις μολυσματικές νόσους στο Ινστιτούτο Ρόσλιν του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.

Χθες, επίσης, έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα έδειξε ότι οι ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό μολύνουν σε μεγάλο βαθμό το δωμάτιο όπου βρίσκονται, αλλά και την τουαλέτα τους, και υπογραμμίζει την ανάγκη να καθαρίζονται τακτικά οι επιφάνειες, όπως οι λεκάνες και οι νιπτήρες.

Ωστόσο, πάντα σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ιός δεν μπορεί να επιβιώσει μετά τον καθαρισμό των επιφανειών που έχουν μολυνθεί, με κάποιο κοινό απολυμαντικό, δύο φορές την ημέρα.

Δείτε επίσης: Πολυεθνική η ομάδα που βανδάλισε το μετρό της Ακρόπολης – 43 συλλήψεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης