Δευτέρα 21/6/2021

Ευλογίες μέσω ίντερνετ θα μοιράζει ο πάπας Φραγκίσκος από δω και πέρα

Όχι για τον φόβο των Ιουδαίων, αλλά για το φόβο του κορωνοϊού, ο πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε από δω και στο εξής να δίνει τις ευλογίες του μέσω ίντερνετ, απ’ όπου θα κάνει και τη γενική ακρόαση των πιστών (κάθε Τετάρτη), όπως ανακοίνωσε. Για πόσο διάστημα; Δεν είπε, αλλά πιθανώς μέχρι να βρεθεί η θεραπεία του ιού…

Αφορμή για την απόφαση αυτή ήταν η επιβεβαίωση της είδησης ότι ένας από τους επισκόπους του Βατικανού βρέθηκε θετικός και τέθηκε σε καραντίνα.

Στόχος της απόφασης αυτής είναι να μην δημιουργούνται ουρές στην είσοδο της πλατείας του Αγίου Πέτρου και στις πύλες της Αγίας Έδρας, ουρές που δημιουργούνταν εξαιτίας των ελέγχων της αστυνομίας.

Παράλληλα, προσωρινά απαγορεύεται και η συμμετοχή πιστών στην τέλεση της λειτουργίας από τον λατινοαμερικανό πάπα, στο μικρό παρεκκλήσι της Αγίας Μάρθας, στον ξενώνα όπου διαμένει, μέσα στο παπικό κρατίδιο.

Για λόγους που σχετίζονται, πάντα, με τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού θα κλείσουν, μέχρι νεωτέρας, και τα αρχεία του Βατικανού.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ